Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 9 Φεβρουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

9 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

1950-Ο οικισμός Λόκοβη της Κοινότητας Βροντούς μετονομάζεται σε Πέτρα.
Ο οικισμός Βρωμερή της ομώνυμης Κοινότητας μετονομάζεται σε Καλλιθέα και ο οικισμός Βρωμόσκαλα της Κοινότητας Βρωμερής μετονομάζεται σε Παραλία. Η Κοινότητα Βρωμερής μετονομάζεται σε Κοινότητα Καλλιθέας.

Ο οικισμός Παληονέλληνη της ομώνυμης Κοινότητας μετονομάζεται σε Τρίλοφος και η Κοινότητα μετονομάζεται σε Κοινότητα Τριλόφου. (ΦΕΚ 39Α - 09/02/1950)

Τρίλοφος 

1966-Ο οικισμός Μελιάδιον αποσπάται από την Κοινότητα Μοσχοποτάμου και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Μελιαδίου. (ΦΕΚ 26Α - 09/02/1966)

οικισμός Μελιάδιον

1968-Εγκαινιάζεται ο ηλεκτροφωτισμός της Κοινότητας Παλαιού Κεραμιδίου. (Νέα Εποχή, 17-2-1968, σελ. 1)

1983-Η Νομάρχης Πιερίας Μαρία Αρσένη ανακοινώνει ότι θα ιδρυθεί στην Κατερίνη πρωτότυπη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ, για την εκπαίδευση ειδικοτήτων όπως ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί κλπ. (Νέα Εποχή, 12-2-1983, σελ. 1)

Έγιναν κι αυτά

1974-Με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Χρήστου ανατίθενται καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Θρησκευμάτων του υπουργείου στον εντεταλμένο υφηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Αγγελόπουλο, με καταγωγή από την Πιερία. (Νέα Εποχή, 9-2-1974, σελ. 1)

1980-Άρχισαν τα γυρίσματα της ταινίας “Μεγαλέξανδρος” του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στον Παλαιό Παντελεήμονα και στους Παλαιούς Πόρρους. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Εύα Κοταμανίδου και ο Ομέρο Αντονότσι. (Μακεδονικός Αγών, 9-2-1980, σελ. 1)

2006-Πραγματοποιείται σύσκεψη στη νομαρχία Πιερίας έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτου, για τη νόσο των πτηνών, κρούσματος σε άγριο κύκνο στην Παραλία Κατερίνης. Το ύποπτο δείγμα εστάλη στη Βρετανία προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το θανατηφόρο ιό Η5Ν1. (Η Ναυτεμπορική, 9-2-2006)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.