HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα: «Προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού»

Έντονα προβλημάτισε τη δημοτική Αρχή το σοβαρό θέμα του ξυλοδαρμού 17χρονου από συμμαθητές του σε σχολείο του Βύρωνα, αλλά και του μπούλινγκ που είχε υποστεί η αδελφή του.


Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, εξέφρασε την ανησυχία του και καταδίκασε το περιστατικό, τόνισε ότι τα θέματα αυτά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται εν θερμώ, αλλά με ψυχραιμία και υπευθυνότητα και εστίασε στον ανασχεδιασμό και την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο τομέα της ψυχολογικής στήριξης.

«Προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό σε όλους μας ένα ακόμη περιστατικό σχολικού εκφοβισμού νεαρού μαθητή και μάλιστα εντός του σχολικού χώρου. Η δημοτική Αρχή επέλεξε να τηρήσει υπεύθυνη στάση και να μην τοποθετηθεί για το περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της πόλης μας και που μας πλήγωσε και μας προβλημάτισε όλους. Άλλωστε, αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζονται εν θερμώ, μόνο με ψυχραιμία και υπευθυνότητα», είπε αρχικά ο κ. Κατωπόδης και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο δήμος του Βύρωνα δεν στέκεται μόνο σε μία καταδίκη την οποία ορισμένοι θα σπεύσουν να χαρακτηρίσουν "στα λόγια". Για εμάς το θέμα του μπούλινγκ είναι τόσο σοβαρό, ώστε να αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική μας Αρχή, από το 2014 που αναλάβαμε τις τύχες της πόλης, να ανασχεδιάσουμε και να ενισχύσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της ψυχολογικής και της συμβουλευτικής στήριξης. Και αυτό το έχουμε πράξει με την ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας μας με ψυχολόγους, με τη διεξαγωγή ενημερωτικών ομιλιών και σεμιναρίων για το θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού και σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, με πρόγραμμα Σχολών Γονέων και ακόμα και με ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και θεραπευτικής αντιμετώπισης σε παιδιά, σε εφήβους και στις οικογένειές τους. Οι δράσεις μας στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολύπλευρες και μάλιστα σε Δημοτικά, σε Γυμνάσια και σε Λύκεια, σε σχολεία δηλαδή που δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία του δήμου, αλλά σε αυτήν του υπουργείου Παιδείας».

Ως προς το θέμα των εκπαιδευτικών, ο κ. Κατωπόδης, εκπαιδευτικός και ο ίδιος (καθηγητής Φυσικής), ανέφερε: «Θέλω να σταθώ στη συμπεριφορά ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, που δεν έκανε πίσω, αλλά προσπάθησε να προστατεύσει τον μαθητή από την βάναυση επίθεση, ενώ επέδειξε σωστά αντανακλαστικά καλώντας άμεσα τόσο το ΕΚΑΒ, όσο και την Αστυνομία και τους γονείς του μαθητή. Οι προσπάθειές μας λοιπόν έχουν ως στόχο να χτυπήσουμε το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα στη ρίζα του, προλαμβάνοντας θλιβερά περιστατικά όπως αυτό του 17χρονου μαθητή. Σε αυτό το παιδί, στην αδελφή του αλλά και στην οικογένειά του εκφράζω την συμπαράστασή μου και δηλώνω πως θα είμαι δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Ως εκπαιδευτικός κι εγώ ο ίδιος, αλλά και ως δήμαρχος του Βύρωνα καταδικάζω απερίφραστα κάθε περιστατικό εκφοβισμού στον σχολικό χώρο και ενώνω την φωνή μου με όσους ζητούν εντατικοποίηση των προσπαθειών του υπουργείου Παιδείας με επιπρόσθετες ενέργειες -όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε την επομένη κιόλας του περιστατικού- για την επιμόρφωση και εκπαίδευση τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των μαθητών, με στόχο την πρόληψη και τελικά την πλήρη εξάλειψη του μπούλινγκ».

Και καταλήγει: «Η βία δεν έχει καμία απολύτως θέση στα σχολεία μας. Και θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διασφαλίσουμε ένα σχολείο, όπου ο σχολικός εκφοβισμός θα αποτελεί παρελθόν».


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια