HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ελληνικά ομόλογα: Σημαντική άνοδος λόγω κορωνοϊού

Πιέσεις δέχονται και σήμερα τα ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου να καταγράφει σημαντική άνοδο. Νωρίς το μεσημέρι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε ξεπεράσει το 1,167% από 1,08% που κυμαίνονταν χθές.

Αντίθετα υποχωρεί η αποδόση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου στο -0,50%, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων να διευρυνθεί σημαντικά στο 1,67% από 1,58% χθες. Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων με αυτή του 5ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 0,43% από 0,37% χθες και του 15ετούς στο 1,68% απο 1,58%.

Οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά ακολουθούν την τάση που διαμορφώνεται σε ολόκληρη τη Ν. Ευρώπη, εξαιτίας των ανησυχιών για εξάπλωση του κορωνοϊού.

και σε άλλες χώρες πέραν της Ιταλίας. Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου έχει αυξηθεί πάνω από 8 μονάδες βάσης στο 1,02%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα μήνα. Οι επενδυτές αναζητούσαν καταφύγιο στα γερμανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στα χαμηλοτερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια