Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Επίσκεψη ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Για ακόμη μια χρονιά τμήματα της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσής τους τίμησαν με την παρουσία τους τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας. Πιο συγκεκριμένα, φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος «Βοηθών Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων» και «Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών» με τη συνοδεία των καθηγητών τους και ειδικότερα της κ. Παντζαρίδου Κυριακής και του κ. Μωϋσίδη Γρηγόριου επισκέφτηκαν τους χώρους της Διασωστικής Ομάδας.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με το έργο και τη δράση της Διασωστικής Ομάδας, αλλά και η μύηση των σπουδαστών στον κόσμο της προσφοράς, του εθελοντισμού και των Πρώτων Βοηθειών.


Αρχικά, η πρόεδρος και διευθύντρια προγράμματος του ERC κ. Γεραρίδου Αθηνά και ο διασώστης κ. Ζάρκος Λεωνίδας υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν τους σπουδαστές στους χώρους της Διασωστικής Ομάδας. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητές της ομάδας και παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η προσέγγιση ενός παιδιού, ενός βρέφους και ενός ενήλικα αντίστοιχα που έχει καταρρεύσει σε συνδυασμό με την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), καθώς και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Η γνώση των Α’ Βοηθειών είναι απαραίτητη σε κάθε ενεργό μέλος της κοινωνίας μας για την καλύτερη δυνατή προσφορά σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Εξάλλου, σύμφωνα με τον J. Andrew Holmes μια καλή άσκηση για την καρδιά είναι να σκύψεις και να βοηθήσεις κάποιον να σηκωθεί.


Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εύχεται στους σπουδαστές καλή συνέχεια στην εκπαίδευσή τους και στη μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της επίσκεψης επιμελήθηκαν από τον Φωτογράφο και μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Λεωνίδα Ζάρκο.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.