Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής θυμάτων κατοχής

Με επιμνημόσυνη δέηση από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους π. Κυριάκο  Κοκελίδη και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους αρχών, φορέων, συλλόγων, καθώς και από συγγενείς των θυμάτων στο μνημείο πεσόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό (Οδός Διγενή Ακρίτα), τιμήθηκε σήμερα το πρωί, η επέτειος της ομαδικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς των Ελλήνων πατριωτών, με πρώτο τον αείμνηστο Δήμαρχο Κατερίνης Αιμίλιο Ξανθόπουλο, τον Φεβρουάριο του 1943. 

Την εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου (ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης), ο Βουλευτής Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος (ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων), ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νικόλαος Γάτσας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Φάνης Τερζόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Νταντάμης, Γιώργος Κυριακίδης, Γιάννης Συμεωνίδης, Γιώργος Τσιαλός, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης, καθώς και εκπρόσωποι: της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου Ελασσόνας, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, της Διοίκησης του Γ’ Σώματος Στρατού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Κατερίνης, εκπρόσωπος της Βουλεύτριας Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα, ο πρόεδρος της «Εγνατία ΑΕ» & του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος - πρώην υπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου,  κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και πολιτιστικών συλλόγων (Αη – Δημητρινών, Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος», Ποντακού Σύλλόγου «Παναγία Σουμελά», Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού, Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»).

Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ομιλία – αναφορά στο ιστορικό της ημέρας εκφώνησε η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, εκπαιδευτικός Μιράντα Παππά, η οποία αφού αρχικά παρέθεσε συνοπτικά τα ιστορικά γεγονότα τόνισε: «Η θυσία των Αη Δημητρινών, των Λιβαδιωτών και του Δημάρχου Αιμιλίου Ξανθόπουλου δεν πήγε χαμένη. Το μήνυμα της θυσίας του δεν το ξεθώριασε ο χρόνος. Υψώθηκε στην ιερή μνήμη τους αναμνηστική στήλη στη θέση όπου εκτελέστηκαν για να τους τιμούν οι νέες γενιές και να θυμούνται, όχι για εκδίκηση, αλλά για σωφρονισμό μαθαίνοντας το τι κόστισε για την Πιερία η απελευθέρωση της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου από τον ζυγό και την κατάρα του ναζισμού.

Και με πόση ευλάβεια αγάπη, στοργή, αποφασιστικότητα και αυτοθυσία πρέπει να κρατήσουμε και να περιφρουρήσουμε την ιερή και ατίμητη αυτή κληρονομιά που λέγεται Πατρίδα, Ελευθερία, Ελλάς. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους».
Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με εκφώνηση των ονομάτων των θυμάτων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.