Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κοτόπουλο με πορτοκάλι

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή με πουρέ πατάτας

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 8 κρεμμύδια για στιφάδο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 125ml (1/2 φλιτζάνι) λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 435ml (1 3/4 φλιτζάνια) ζωμό κότας
  • 90 γρ. (1/3 φλιτζανιού) ντοματοπελτέ
  • 6 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και σοτάρετε και από τις δυο πελυρές για 4 λεπτά.
  2. Μεταφέρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε μια πιατέλα και αφήνετε στην άκρη. Μειώστε την θερμοκρασία στο μέτριο και προσθέστε τα κρεμμύδια κομμένα στη μέση, σοτάρετε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη. Σβήνετε με κρασί. Αφήνετε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλου μέσα στην κατσαρόλα.
  3. Στη συνέχεια ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με τα 125ml (1/2 φλιτζάνι) ζωμό κότας και αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το ντοματοπελτέ και το θυμάρι. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.
  4. Έπειτα προσθέστε τον ζωμό με το αλεύρι και αναδεύετε καλά. Τέλος ανακατέψτε τον μαϊντανό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σκόρδο σε ένα μπολ και ρίξτε το μέσα στο κοτόπουλο.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.