HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΕΞΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Το έθιμο του καψίματος των κέδρων αναβίωσαν οι κάτοικοι της Εξοχής και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κατερίνης, το βράδυ της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020, στην κεντρική τους πλατεία, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεότητας Εξοχής π. Γιάννη Σαββίδη, που αποτελεί αναμφισβήτητα,- με τους άξιους συνεργάτες του- την κινητήριο δύναμη του εν λόγω Συλλόγου στην τοπική κοινωνία του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους των τοπικών Αρχών, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Εξοχής Χρήστος Τσίγγανος και Ελάφου Ανθούλα Τσιγκαροπούλου αντίστοιχα, ο Τοπικός Σύμβουλος Εξοχής Σωκράτης Μιχαηλίδης, ο πολιτευτής της ΝΔ Ν. Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας, ο γνωστός επιχειρηματίας της εταιρίας «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» Μάκης Αμβροσιάδης, που κατάγεται από την Εξοχή, αλλά και κάτοικοι από Έλαφο, Εξοχή και την Κατερίνη, που κατ αυτόν τον τρόπο τίμησαν το έθιμο του καψίματος των κέδρων ενόψει έναρξης της Σαρακοστής.

Ο π. Γιάννης Σαββίδης ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεότητας Εξοχής στον χαιρετισμό του στους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στο έθιμο καθώς και στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος στην τήρηση των εθίμων και των ποντιακών χορευτικών παραδόσεων, μη παραλείποντας να εκφράσει παράλληλα και τις θερμές ευχαριστίες του στον γενναίο υποστηρικτή όλων των εκδηλώσεων της Εξοχής, τον επιχειρηματία κ. Μάκη Αμβροσιάδη που πάντα με έμπρακτο τρόπο, είναι κοντά στα πολιτιστικά δρώμενα.

Τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεότητας Εξοχής έκλεψαν την παράσταση παρουσιάζοντας ποντιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ στην συνέχεια και οι κάτοικοι του χωριού χόρεψαν και γλέντησαν μέχρι αργά το βράδυ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεότητας Εξοχής προσέφερε ποτά, αναψυκτικά και εδέσματα στους παρευρισκόμενους, που είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χαρούν με τον γνωστό αυτό παραδοσιακό τρόπο…





















ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια