HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΟΑΕΔ: Πήρε ΦΕΚ η παράταση σε Κοινωφελή Εργασία

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και τίθενται πλέον σε εφαρμογή η τετράμηνη παράταση των συμβάσεων για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ στην Κοινωφελή Εργασία «σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και δομές προσωρινής φιλοξενίας μέσω Δήμων, Περιφερειών και της Υπηρεσίας Υποδοχής και ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής – Γ΄ κύκλος».

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην απόφαση μετά την λήξη της 8μηνης διάρκειας απασχόλησης οι ωφελούμενοι στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον τέσσερις μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα.

Σημειώνεται δε ότι στην περίπτωση ωφελουμένων των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη ισχύος της απόφασης για όλο το χρονικό διάστημα της τετράμηνης επέκτασης του προγράμματος. Η ισχύς της απόφασης αυτής ξεκινάει από σήμερα, δηλαδή από την δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Στον εν λόγω πρόγραμμα στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ απασχολούνται 1.690 ωφελούμενοι για την αντιμετώπιση των προσφύγων στη χώρα μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρώτης υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, δεδομένης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η εισροή προσφύγων στη χώρα κατά τα τελευταία έτη.

Η παράταση στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ αποσκοπεί: στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ασύλου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια