HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι εδάφη γειτονικών χωρών τους ανήκουν, τι ισχύει με τους Τούρκους

Μία μεγάλη δημοσκοπική έρευνα έκανε το Pew Research Center σχετικά με το ΝΑΤΟ, με ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν στους πολίτες να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το ερώτημα είναι «Υπάρχουν μέρη γειτονικών χωρών που στην πραγματικότητα ανήκουν σε εμάς;».

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση της Pew Resarch Center διεξήχθη σε 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 16 κρατών – μελών του ΝΑΤΟ από τις 13 Μαϊου έως τις 12 Αυγούστου 2019, μεταξύ 21.029 ατόμων.

Σε αυτή την ερώτηση, λοιπόν, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει η Ελλάδα. Το 60% των ερωτηθέντων από την Ελλάδα θεωρεί πως εδάφη γειτονικών χωρών ανήκουν στην ίδια, ενώ το ίδιο πιστεύουν Τούρκοι και Βούλγαροι σε ποσοστό 58%.

Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό είναι η Ουγγαρία με ποσοστό 67%. Από εκεί και πέρα υψηλά ποσοστά συγκεντρώνουν και οι Ρώσοι, με το 53% θα θεωρεί πως ορισμένα εδάφη ξένων χωρών θα έπρεπε να ανήκουν σε εκείνους. Ακολουθούν οι Πολωνοί με 48%, οι Ουκρανοί με 47% και οι Σλοβάκοι με 46%.

Αντίθετα πολίτες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχουν αντίθετα συναισθήματα.

Το 82% των Σουηδών, το 74% των Ολλανδών, το 72% των Βρετανών, το 62% των Γερμανών, το 60% των Ισπανών και το 59% των Γάλλων θεωρούν πως άλλες χώρες δεν κατέχουν εδάφη τους.

Σημειώνεται, πάντως, πως οι υποστηρικτές δεξιών λαϊκιστικών πολιτικών δυνάμεων είναι πιο πιθανό να θεωρούν ότι τους ανήκουν εδάφη άλλων κρατών.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια