Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΕΒΕΠ: Να ενεργοποιηθεί το Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων

Να ενεργοποιηθεί, με τη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, η πρωτοβουλία του «Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων» ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).

Στο Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων θα εντάσσονται επιχειρήσεις με αποδεδειγμένα υποδειγματική συμπεριφορά ως προς τις υποχρεώσεις τους στους εργαζομένους και στην πολιτεία. Οι συνεπείς επιχειρήσεις πρέπει επιτέλους να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται, τυπικά και ουσιαστικά με το μέτρο «Περσέας» το οποίο αν και ψηφίστηκε το 2014, δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα.

Όσοι μάλιστα πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπιστούν, θα πρέπει να απολαμβάνουν μία επιπλέον μείωση του μη μισθολογικού κόστους, καθώς και άλλες διοικητικές και φορολογικές διευκολύνσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα απαλλάσσονται και από τον αναπόφευκτο διοικητικό φόρτο που επιφέρουν οι συχνές επισκέψεις ελεγκτικών κλιμακίων. Η μείωση των εισφορών σε συνδυασμό με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων θα βελτιώσει τη ρευστότητα και έτσι θα δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες για προσλήψεις, αυξήσεις και επενδύσεις παγίων. Από την ελάφρυνση στις εισφορές οι υπολογισμοί δείχνουν ότι τα κέρδη για τις επιχειρήσεις θα είναι επίσης σημαντικά.

Το ΕΒΕΠ προτείνει μάλιστα να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις που θα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του «Λευκού Μητρώου» να μπορούν να επιβραβεύουν τους εργαζόμενους τους με ετήσιο «πριμ παραγωγικότητας», χωρίς όμως ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, μέχρι το όριο ενός επιπλέον μισθού.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι κερδισμένοι θα είναι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, αφού έτσι θα δοθούν κίνητρα να ενισχυθεί το εισόδημα τους σε ετήσια βάση, αυξάνοντας αντίστοιχα την κατανάλωση και βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Επιπλέον το ΕΒΕΠ προτείνει για τη διευκόλυνση της ρευστότητας εξαγωγικών και άλλων συνεπών επιχειρήσεων με πιστωτικό ΦΠΑ, να δοθεί η δυνατότητα να συμψηφίζεται με τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Είναι βεβαίως ευνόητο, ότι όσοι περισσότεροι ενταχθούμε στο «Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων» τόσο ταχύτερη θα είναι η μετάβαση όλων μας σε ένα νέο σύγχρονο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.