Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συμμετοχή του ΣΕΒΕ στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη παρευρέθηκε τη Δευτέρα 03.02 η Διοίκηση του ΣΕΒΕ μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Κασαπίδη. Ο ΣΕΒΕ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ, Δρ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, τον κ. Παναγιώτη Χασάπη, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο ΣΕΒΕ, τον κ. Γεδεών Βούλη, Γενικό Γραμματέα ΣΕΒΕ και τον κ. Σπύρο Ιγνατιάδη, Γενικό Διευθυντή ΣΕΒΕ.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε στη σημασία των εξαγωγών για τη Δυτική Μακεδονία τονίζοντας την πρόθεση της Περιφέρειας να εστιάσει σε δράσεις ενίσχυσης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, συνεργαζόμενη με φορείς όπως ο ΣΕΒΕ. Ειδικότερα, ανακοίνωσε την έναρξη νέων προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ τα οποία θα αφορούν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Παναγιώτης Χασάπης παρουσίασε αρχικά τη δομή του εξαγωγικού εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το διάστημα 2014-2018, βάσει της ανάλυσης της πορείας των ελληνικών εξαγωγών σε περιφερειακό επίπεδο που εκπονεί σε ετήσια βάση από το 2006 το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι εξαγωγές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανήλθαν σε €346,7 εκατ. το 2018 σημειώνοντας μείωση κατά 3,9% σε σχέση με το 2017, ενώ αντίστοιχα οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν σε €186,9 εκατ., παρουσιάζοντας σημαντική μείωση κατά 18,1% σε σχέση με το 2018. Το εμπορικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα και διαμορφώθηκε στο ποσό των €159,8 εκατ., ενώ ο κ. Χασάπης ανέλυσε περαιτέρω τις προοπτικές των κλάδων στους οποίους η Περιφέρεια παρουσιάζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα όπως η κλωστοϋφαντουργία και ένδυση και τα τρόφιμα, αλλά και τις εξαγωγικές επιδόσεις της Δυτικής Μακεδονίας ανά χώρα.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ανέλυσε τις προοπτικές ανάπτυξης των εξαγωγών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, οι εξαγωγές δεν έχουν αναπτυχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε βάσει των δυνατοτήτων της Περιφέρειας, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να δοθεί έμφαση τόσο στον κλάδο της ένδυσης, όσο και στον αγροδιατροφικό, ο οποίος πρέπει να αποτελέσει κλάδο αιχμής για τη Δυτική Μακεδονία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο συλλογικό σήμα του ΣΕΒΕ, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις της περιοχής στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, ενώ ειδική μνεία έκανε στις επενδύσεις που μπορεί να προσελκύσει η ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.