Ένα γευστικό πιάτο
Υλικά
- σαρδέλες φρέσκες 1 ½ κιλό
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ρίγανη ή θυμάρι
- δεντρολίβανο
- λεμόνι ή ξίδι
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε εσωτερικά τις σαρδέλες ενώ είναι προτιμότερο να μη βγάλετε τα λέπια, που θα εμποδίσουν τη σάρκα να στεγνώσει.
- Κατόπιν, τις λαδώνετε, τις αλατίζετε εξωτερικά με λίγο χοντρό αλάτι, ρίχνετε ρίγανη και μερικά φυλλαράκια δεντρολίβανο και τις ψήνετε σε μέτρια φωτιά, 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρονται με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και ελάχιστο ξίδι ή λεμόνι και, αν θέλετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!