Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ανάγκη έκδοσης εγκυκλίου για τις αποδοχές των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω της εποχικής γρίπης


Η βουλευτής ερωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, εάν προτίθεται να εκδώσει αντίστοιχη εγκύκλιο που να προβλέπει την καταβολή πλήρων αποδοχών στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα λόγω της εποχικής γρίπης.


          Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

                                                                                                                     
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Ανάγκη έκδοσης εγκυκλίου για τις αποδοχές των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω της εποχικής γρίπης

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με την υπ. αρ. (Φ1/10578/Δ2/24-1-2020) εγκύκλιο του Υπουργείου σας με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης» λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην προσμετρώνται απουσίες έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα ασθενήσουν στο χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Μάρτιο 2020.

Δεδομένης της έξαρσης της εποχικής γρίπης και της ευκολίας μετάδοσης της στο σχολικό περιβάλλον, το ίδιο ευάλωτοι  σε αυτή είναι και οι εκπαιδευτικοί. Ωστόσο, ενώ οι μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν την δυνατότητα να λάβουν αναρρωτική άδεια με πλήρεις αποδοχές, δεν ισχύει το ίδιο για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Εκτός από την γραφειοκρατική διαδικασία βεβαίωσης της ασθένειας από το ΙΚΑ, η οποία σε καμία περίπτωση δε διευκολύνει έναν ασθενή, οι αποδοχές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειώνονται σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας ως εξής:

Για τις τρεις πρώτες ημέρες της άδειας λαμβάνουν το μισό των αποδοχών που δικαιούνται, για την 4η μέχρι τη 15η ημέρα λαμβάνουν αποδοχές 12 ημερών αφαιρουμένης της επιδότησης του ΙΚΑ που αναλογεί στο διάστημα αυτό και από την 16η ημέρα και πάνω λαμβάνουν μόνο την επιδότηση του ΙΚΑ.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι περισσότεροι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να προσέρχονται στο σχολείο ακόμα και ασθενείς, διότι οι οικονομικές τους ανάγκες δεν τους επιτρέπουν να παραμείνουν στο σπίτι τους για θεραπεία.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Προτίθεστε να εκδώσετε αντίστοιχη εγκύκλιο που να προβλέπει την καταβολή πλήρων αποδοχών στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα λόγω της εποχικής γρίπης;  

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Άννα Μάνη – ΠαπαδημητρίουΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.