Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΝΟΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Την ενημέρωση σε θέματα διαχείρισης και εξοικείωσης με τα κυριότερα ζιζάνια των χειμερινών σιτηρών και άλλων καλλιεργειών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι παραγωγοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της 14ης Φεβρουαρίου 2020 της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού, από τον καταξιωμένο πανεπιστημιακό, από τους κορυφαίους ζιζανιολόγους της χώρας μας, τον πατριώτη τους Ηλία Ελευθεροχωρινό, καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.


 Η Pella tv θα προβάλλει την παραπάνω εκδήλωση το Σάββατο 29-2-2020 και ώρα 19.00', στην οποία εξετάστηκαν και οι παράγοντες που επηρεάζουν τη δράση και την εκλεκτικότητα των εγκεκριμένων προς χρήση ζιζανιοκτόνων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν τα ζιζάνια των χειμερινών σιτηρών της χώρας μας που ανέπτυξαν ανθεκτικότητα σε ζιζανιοκτόνα αλλά και οι μέθοδοι αντιμετώπισής τους. Σχολιάστηκαν τα κριτήρια επιλογής των καταλληλότερων ζιζανιοκτόνων, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την εφαρμογή τους.Τέλος, συζήθηκαν θέματα διαχείρισης ζιζανίων σε άλλες καλλιέργειες καθώς και γενικότερα γεωργικά προβλήματα που χρήζουν επίλυσης.


   Η εισήγηση, λόγω που ενδιαφέροντος των παρευρισκομένων, που στη πλειοψηφία ήταν αγρότες, και των πολλών ερωτήσεων που υποβλήθηκαν εκ μέρους των στον ομιλητή, στο τέλος η παρουσίαση κατέληξε να γίνει ένα εμπεριστατωμένο για αυτούς σεμινάριο.


Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε και με την συνδρομή του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού  και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Νικόλαος Λούσης" και  η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης έγινε με χορηγία των Φυτωρίων Β. Κάνουρα στον Κολινδρό.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.