Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Φ.Μπαραλιάκος για Υδατοδρόμια: " Υπήρξε προσωπικό όραμα, θα αξιοποιήσω κάθε πτυχή της βουλευτικής μου ιδιότητας για την υλοποίησή τους στο νομό"

Στη συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο Νόμου για τα Υδατοδρόμια τοποθετήθηκε με ομιλία του ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος. Μάλιστα το εν λόγω Νομοσχέδιο έχει "ειδικό βάρος" για το βουλευτή Πιερίας καθώς, από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε, η επένδυση των υδατοδρομίων υπήρξε ένα προσωπικό όραμα για τον ίδιο, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε και σε απόσπασμα του λόγου του.

Στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε πως το νέο Νομοσχέδιο τοποθετεί την Ελλάδα στον διαρκώς και δυναμικά αναπτυσσόμενο πτητικό χάρτη των υδροπλάνων, τα οποία συγκεντρώνουν παγκόσμιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Με τις νέες διατάξεις το πολυδαίδαλο θεσμικό καθεστώς εξομαλύνεται, η διαδικασία των αδειοδοτήσεων απλοποιείται και διαμορφώνεται με απλά λόγια ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί με τους καλύτερους όρους το πιο αξιόπιστο και διαχρονικά πολύτιμο συγκριτικό της πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο, από τους υδάτινους πόρους, τις ακτές της και τις θάλασσές της.

"Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης απλουστεύει την αδειοδότηση, μειώνει τον αριθμό των δικαιολογητικών του τεχνικού φακέλου με αποτέλεσμα τη συντόμευση της αξιολόγησης και κατά συνέπεια την επιτάχυνση χορήγησης άδειας ίδρυσης, χωρίς όμως να γίνονται εκπτώσεις στην τήρηση εγγυήσεων ασφαλείας και αυστηρών προδιαγραφών στον εξοπλισμό. Αυτό το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία 100 περίπου υδατοδρομίων, θα μπορούσε να αποφέρει στη χώρα μας πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ διευρύνοντας την επισκεψιμότητα σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος από μεγαλύτερης αξίας τουριστικές ομάδες με ισχυρότερο οικονομικό υπόβαθρο και υψηλότερο κοινωνικό προφίλ" ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής του νομού.

Εν κατακλείδι, δήλωσε εμφατικά πως "...από την πρώτη στιγμή, από πάρα πολύ νωρίς, η επένδυση των υδατοδρομίων υπήρξε ένα προσωπικό όραμα, για το οποίο θα καταβάλω τα μέγιστα και, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, θα αξιοποιήσω κάθε πτυχή της βουλευτικής μου ιδιότητας προκειμένου να υποστηρίξω την υλοποίησή του στο νομό μου, την Πιερία, ώστε να ενταχθεί στο μεγαλόπνοο αυτό επενδυτικό δίκτυο με στόχο να αποκτήσει τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον δύο (2) υδατοδρόμια".

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία του κ.Μπαραλιάκου στον κάτωθι σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=j31e8YHjWaI

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.