HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Τουρκία απελευθερώνει τις προσφυγικές ροές προς την ΕΕ

Την πρόθεση της Αγκυρας να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης, ανακοίνωσε στο Reuters Τούρκος αξιωματούχος, λίγη ώρα μετά τον βομβαρδισμό και των θάνατο αρκετών Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ της Συρίας, καθώς η ένταση ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και τα στρατεύματα του καθεστώτος, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, κλιμακώνεται και αναμένεται να καταφθάσει στην Τουρκία μεγάλος αριθμός προσφύγων από την Ιντλίμπ.

Οι εκτοπισμένοι από τις εχθροπραξίες στην περιοχή φτάνουν περίπου το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, που επικαλείται το Reuters, δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς, ακτοφυλακή και συνοριοφύλακες «να αποσυρθούν» από τις περιπολίες για την φύλαξη των προσφύγων.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolou, κατά το αποψινό βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων – συμμάχων του Ασαντ - νότια της Ιντλίμπ, σκοτώθηκαν εννέα στρατιώτες ενώ τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για περισσότερους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε επείγουσα στρατιωτική σύσκεψη, η οποία διήρκεσε δύο ώρες στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια