Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ενθουσίασαν τα παιδιά τα βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής με τους Βίους Αγίων στα φετινά «Φώτια» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το τρίτο και τελευταίο εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τους Βίους Αγίων που διοργάνωσε με επιτυχία, για πρώτη φορά, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο πλαίσιο των «Φωτίων 2020».

Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στη σοφίτα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος», σε έναν ιδιαίτερο ζεστό και όμορφο χώρο όπου τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ύπαρξη της ξυλόσομπας και χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «τους θυμίζει σπίτι γιαγιάς».


Το εργαστήριο ξεκίνησε με παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και έκαναν παζλ με τους τοπικούς Αγίους.

Έπειτα το κάθε παιδί έλυσε το δικό του σταυρόλεξο, ενώ στη συνέχεια οι υπεύθυνες του εργαστηρίου κα Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Εκπαιδευτικός –Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και κα Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής μίλησαν στα παιδιά για τον Βίο της Αγίας Αικατερίνης και τον Βίο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι στην Άνω Μηλιά Πιερίας υπάρχει το προσκύνημα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου βρίσκεται ο Σταυρός που κάρφωσε ο Άγιος πάνω σε ένα δέντρο, κατά την περιοδεία του στην περιοχή, το οποίο και έχει το χαρακτηριστικό να μην μεγαλώνει.

Στο τέλος όλοι μαζί κατασκεύασαν μπουκαλάκια αγιασμού που διακοσμήθηκαν εξωτερική με τη μορφή του Αγίου Φωτίου.

Πρόσωπα χαμογελαστά και φωνές χαρούμενες, αλλά και καρδιές σφραγισμένες ανεξίτηλα με πανέμορφες αναμνήσεις άφησαν πίσω τους τα πρωτότυπα αυτά βιωματικά εργαστήρια. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη διοργάνωση των «Φωτίων».


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.