HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Φιλοσοφικό Καφενείο» Ε.Π.Μ. Κατερίνης: «Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ»

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Φιλοσοφική Ομάδα της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Εστίας Πιερίδων Μουσών, με ανάπτυξη και παρουσίαση του θέματος «Η βασική αιτία της δυστυχίας μας».

   Εισηγητής και συντονιστής της άκρως ενδιαφέρουσας διάλεξης, ο ψυχολόγος και ιδρυτής του Ινστιτούτου ψυχής, Ελευθέριος Πασχαλίδης.

   Την ημερίδα καλωσόρισε  η φιλόλογος Γιώτα Παπαδοπούλου συντονίστρια του «Φιλοσοφικού Καφενείου» η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις της Εστίας για την διατήρηση, ενημέρωση και διάδοση του Πιερικού Χώρου και της πνευματικής μας κληρονομιάς.

   Στην εισήγησή του ο κύριος Πασχαλίδης ανέφερε ότι η βασική αιτία της δυστυχίας μας πηγάζει από έλλειψη πνευματικής γνώσης. Δεν γνωρίζουμε βιωματικά ποιοι πραγματικά είμαστε, οπότε ενεργούμε βάσει των ψευδαισθήσεων μας. Μπορούμε πάραυτα  να προγραμματίσουμε το υποσυνείδητό μας. «Ενεργειακά όλοι είμαστε Ένα». Ο Παρμενίδης δίδασκε την μία και μοναδική ενέργεια, αγέννητη, ομοούσια, αθάνατη. «Η ζωή ξεκινάει και τελειώνει με μία αναπνοή από αέρα. Η ζωή είναι αέρας! Ο αέρας είναι ενέργεια, είναι κίνηση, είναι οντότητα με νου και σοφία».

   Στην συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού.

   Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Γιώργος Τσιαλός. Στην χαιρετιστήρια αναφορά του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον ομιλητή καθώς και στο έργο της Εστίας.

   Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και τέλος ο πρόεδρος της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, κ. Γρηγόρης Μητσοκάπας ευχαρίστησε τον εισηγητή-συντονιστή της εκδήλωσης, κ. Ελευθέριο Πασχαλίδη για την τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία του, καθώς και το κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια