Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Φιλοσοφικό Καφενείο» Ε.Π.Μ. Κατερίνης: «Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ»

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Φιλοσοφική Ομάδα της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Εστίας Πιερίδων Μουσών, με ανάπτυξη και παρουσίαση του θέματος «Η βασική αιτία της δυστυχίας μας».

   Εισηγητής και συντονιστής της άκρως ενδιαφέρουσας διάλεξης, ο ψυχολόγος και ιδρυτής του Ινστιτούτου ψυχής, Ελευθέριος Πασχαλίδης.

   Την ημερίδα καλωσόρισε  η φιλόλογος Γιώτα Παπαδοπούλου συντονίστρια του «Φιλοσοφικού Καφενείου» η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις της Εστίας για την διατήρηση, ενημέρωση και διάδοση του Πιερικού Χώρου και της πνευματικής μας κληρονομιάς.

   Στην εισήγησή του ο κύριος Πασχαλίδης ανέφερε ότι η βασική αιτία της δυστυχίας μας πηγάζει από έλλειψη πνευματικής γνώσης. Δεν γνωρίζουμε βιωματικά ποιοι πραγματικά είμαστε, οπότε ενεργούμε βάσει των ψευδαισθήσεων μας. Μπορούμε πάραυτα  να προγραμματίσουμε το υποσυνείδητό μας. «Ενεργειακά όλοι είμαστε Ένα». Ο Παρμενίδης δίδασκε την μία και μοναδική ενέργεια, αγέννητη, ομοούσια, αθάνατη. «Η ζωή ξεκινάει και τελειώνει με μία αναπνοή από αέρα. Η ζωή είναι αέρας! Ο αέρας είναι ενέργεια, είναι κίνηση, είναι οντότητα με νου και σοφία».

   Στην συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού.

   Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Γιώργος Τσιαλός. Στην χαιρετιστήρια αναφορά του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον ομιλητή καθώς και στο έργο της Εστίας.

   Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και τέλος ο πρόεδρος της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, κ. Γρηγόρης Μητσοκάπας ευχαρίστησε τον εισηγητή-συντονιστή της εκδήλωσης, κ. Ελευθέριο Πασχαλίδη για την τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία του, καθώς και το κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.