Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

Η εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού με την καθηγήτρια ψυχολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ελευθερία Γωνίδα.

Στη καλαίσθητη αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού η οποία στεγάζεται σε νεοκλασικό κτήριο του 1914 και αποτελεί στολίδι για τη κωμόπολη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 η 36η εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού που συνδιοργανώθηκε από τον ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, τους Συλλόγους Γονέων των Σχολικών Μονάδων της κωμόπολης και τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο "Νικόλαος Λούσης"  με θέμα: «Ψυχική ανθεκτικότητα στα παιδιά και τους εφήβους».

Η καθηγήτρια εκπαιδευτικής ψυχολογίας και ανθρώπινης ανάπτυξης του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ελευθερία Γωνίδα, ανάπτυξε το θέμα με απλό και κατανοητό τρόπο, αναφέροντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι, καθώς και η οικογένεια και το σχολείο, καλούνται σήμερα να αντεπεξέρχονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές συνθήκες και τις αυξημένες προκλήσεις των καιρών. Η διαδικασία της αποτελεσματικής ανταπόκρισης τόνισε, σε συνθήκες υψηλών απαιτήσεων, άγχους και αντιξοότητας, έχουν να κάνουν με την ψυχική ανθεκτικότητα. Επίσης η πανεπιστημιακός ανέλυσε τα θέματα που αφορούν τους προστατευτικούς παράγοντες και τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων και δόθηκε έμφαση στο ρόλο της οικογένειας και του σχολείου ως πλαίσια ενδυνάμωσης της ψυχικής τους ανθεκτικότητας.

Οι θετικές κρίσεις και οι εκφράσεις ικανοποίησης για την όλη παρουσίαση της εκδήλωσης που πλαισιώθηκε και με την παρουσία νέων γονέων, καταδεικνύει το έκδηλο ενδιαφέρον που δημιούργησε η παραπάνω επιτυχημένη εκδήλωση και αντικατοπτρίζει επίσης τα αισθήματα και την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας σε τέτοιες πολιτιστικές δράσεις.

Η Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού, ευχαριστεί τη Δημοτική Αρχή, τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων του Λυκείου και Γυμνασίου, των Δημοτικών Σχολείων και του Π.Σ. "Νικ. Λούσης" Κολινδρού, που συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, όπως επίσης και τους Δημήτρη Παπακώστα καθηγητή του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Μαρία Πάσχου Διευθύντρια του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, Διονύση Λακασά ηλεκτρονικό, για την σημαντική συμβολή τους στην προετοιμασία της εκδήλωσης.                                     

Η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης έγινε με χορηγία της επιχείρησης εμπορίας κρεάτων στον Κολινδρό των αδελφών Τσιανακούδα.Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.