Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η οδική παιδεία στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά

Ο βουλευτής του νομού Πιερίας, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε διερευνήσει με ερώτησή του τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη μόνιμων και υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας οδικής παιδείας στο δημόσιο και ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος.

Η ευαισθησία του κ.Μπαραλιάκου για το "φόρο αίματος" που αποδίδουν στην άσφαλτο κάθε χρόνο οι Έλληνες είναι γνωστή. Συμμετέχοντας στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας
της Βουλής ενίσχυσε, ακόμη, περισσότερο την ούτως ή άλλως  σταθερή του πεποίθηση πως αν δεν αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε και οδηγούμε, θα εξακολουθούμε να θρηνούμε αθώα θύματα. Τα τροχαία είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 15 έως 30 ετών βάσει στατιστικών, και, όπως ο γνωστός σε όλους μας Ιαβέρης έχει επισημάνει, "πρόκειται για γενοκτονία".

Η ορθή οδηγική συμπεριφορά και η εξοικείωση με βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής είναι πρωτίστως ζήτημα παιδείας. Για τον κ. Μπαραλιάκο αυτή ξεκινά από το σπίτι και συνεχίζεται στο σχολείο. «Μόνο έτσι μπορούμε να ευελπιστούμε πως θα σταματήσει η χώρα μας αυτόν τον θανατηφόρο πρωταθλητισμό» είχε σημειώσει σε παλαιότερη τοποθέτησή του.

Ορμώμενος από τις σκέψεις αυτές ο βουλευτής  απηύθυνε  ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας σχετικά με το σχεδιασμό εκ μέρους του Υπουργείου ένταξης μόνιμων και υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας  οδηγικής συμπεριφοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η απάντηση που δόθηκε εκ μέρους της Υφυπ. κας Σ.Ζαχαράκη ήταν θετική και στο πλαίσιο ένταξης μαθημάτων καλλιέργειας δεξιοτήτων θα ενταχθούν στα σχολικά προγράμματα από το επόμενο έτος μαθήματα οδικής παιδείας.

Ειδικότερα η Υφυπουργός στην απάντησή της μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το ζήτημα της ανάπτυξης σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και συνείδησης προτάχθηκε ως μείζονος σημασίας από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ήδη εντός των πρώτων μηνών ανάληψης της ηγεσίας, πραγματοποιήθηκε ευρύς και ουσιαστικός κύκλος συναντήσεων τόσο με τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και τους λοιπούς φορείς με σκοπό την επικαιροποίηση του υφισταμένου υλικού αλλά και τη διαμόρφωση νέων προγραμμάτων για τη συστηματική και αποτελεσματική εκπαίδευση των νέων και την ουσιαστική απόκτηση σωστής οδηγικής παιδείας. Προς τον σκοπό αυτόν, μία αποσπασματική προσέγγιση θεμάτων κυκλοφοριακής αγωγής δεν μπορεί να είναι αρκετή. Ως νέα πολιτική ηγεσία, πιστεύουμε πως η εκπαίδευση και τριβή των μαθητών πρέπει να είναι συνεχής και πολύπλευρη.

Για τον σκοπό αυτόν, ως έχει ήδη επισημανθεί, δρομολογούμε την εισαγωγή σχετικής ενότητας στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων διαφορετικών βαθμίδων, τα οποία κατόπιν της σχετικής επεξεργασίας κι έγκρισής τους από το Ι.Ε.Π. θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη σχολική χρονιά.»Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.