Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πανελλαδική επέκταση του Συνδέσμου Εξαγωγέων μέσω των Επιμελητηρίων

Αθόρυβα, αλλά με εντατικούς ρυθμούς, κινείται η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ στην κατεύθυνση της αύξησης της εμβέλειας του Συνδέσμου.

Αθόρυβα, αλλά με εντατικούς ρυθμούς, κινείται η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ στην κατεύθυνση της αύξησης της εμβέλειας του Συνδέσμου. Τελικός στόχος είναι να αποκτήσει ο ΣΕΒΕ παρουσία σε όλη την Ελλάδα και ανάλογη επιρροή. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για τον πιο δραστήριο από τους τρεις συνδέσμους εξαγωγέων της χώρας, που ειδικά αυτή την περίοδο καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει την 40χρονη και πλέον ιστορία του, αφού αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ευρύτατης κλίμακας.

Γι’ αυτό άλλωστε τον τελευταίο χρόνο ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος έχει μετονομαστεί σε Σύνδεσμο Εξαγωγέων, αλλά κρατάει και το ακρωνύμιο ΣΕΒΕ, ώστε να υπάρχει η σύνδεση με το παρελθόν. Την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη ο ΣΕΒΕ υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με το Επιμελητήριο Έβρου για την ίδρυση παραρτήματος στην περιοχή. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ Παναγιώτης Χασάπης, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Θόδωρου Καράογλου. Στην πράξη πρόκειται για την τρίτη ανάλογου περιεχομένου συνεργασία του ΣΕΒΕ. Είχαν προηγηθεί η Μυτιλήνη και η Άρτα. Στα δύο επιμελητήρια των συγκεκριμένων περιοχών λειτουργούν ήδη παραρτήματα του ΣΕΒΕ και υπάρχουν αποτελέσματα, δηλαδή επιχειρήσεις των περιοχών αυτών που εγγράφονται στο μητρώο του.   

Το επόμενο διάστημα με αφορμή μια σειρά σεμιναρίων για τις εξαγωγές και τις τεχνικές πωλήσεων, στελέχη της διοίκησης του ΣΕΒΕ θα βρεθούν στις έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας, όπου –μεταξύ άλλων- αναμένεται ο Σύνδεσμος να διευρύνει τις συνεργασίες του, ώστε να αποκτήσει παρουσία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ξεκινώντας από τα Ιωάννινα ο ΣΕΒΕ θα βρεθεί στην Κομοτηνή, στην Κοζάνη, στο Ηράκλειο, στη Ρόδο, στην Πάτρα, στην Κέρκυρα, στην Τρίπολη και στα Τρίκαλα, όπου αναμένεται να συνεργαστεί με τα τοπικά επιμελητήρια και να «στρατολογήσει» μέλη. Εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα θελήσουν να αξιοποιήσουν τη δυναμική και τις συνέργειες ενός συλλογικού σχήματος, το οποίο μπορεί ευκολότερα να προωθήσει θέματα και να στηρίξει αιτήματα.

Στο τέλος του δρόμου -ή μάλλον μετά την ολοκλήρωση αυτής της… κυκλωτικής κίνησης-  ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος και οι συνεργάτες του στη διοίκηση βλέπουν την ένταξη του Συνδέσμου στην ομάδα των επίσημων κοινωνικών εταίρων από την πλευρά των εργοδοτών. Κάτι που για να υλοποιηθεί απαιτείται να αποκτήσει ο Σύνδεσμος πανελλήνια αναφορά. Όπως σημειώνουν οι άνθρωποι του ΣΕΒΕ οι εξαγωγές έχουν τις ιδιαιτερότητές τους και από τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν ότι χωρίς ενισχυμένη εξωστρέφεια η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει στην οικονομική κανονικότητα η φωνή των εξαγωγέων πρέπει να είναι δυνατή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη η διοίκηση του ΣΕΒΕ πραγματοποιεί κεντρικές επαφές σε επιχειρηματικό επίπεδο για να διασφαλίσει συναινέσεις στο αίτημά της, ενώ υπάρχει και η συμπαράσταση πολιτικών παραγόντων της Θεσσαλονίκης, ο λόγος των οποίων μετράει στην Αθήνα, σε όσους διαχειρίζονται την εκτελεστική εξουσία στη χώρα.ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.