Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Δήμος Μονάχου επισκέπτεται τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Αντιπροσωπεία 11 μελών του τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Μονάχου επισκέπτεται τον Καπνικό Σταθμό για να γνωρίσει τις κοινωνικές δομές του.

Μπορεί ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης, για περισσότερους από εμάς τους Κατερινιώτες να είναι μια όμορφη γωνιά της πόλης, να είναι το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου», η «Ανθοκομική Έκθεση» ή κάποια θεατρική παράσταση στην γοητευτική αυλή του με φόντο τους ιστορικούς του φούρνους. Όμως, για κάποιους άλλους, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης αποτελούν αντικείμενο κοινωνικής έρευνας διότι πίσω από τις δράσεις της πολυσχιδούς ομάδας διακρίνουν ένα νέο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης και ανάπτυξης.

Δυστυχώς, στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, οι συζητήσεις για την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη δεν συνδέονται (ακόμη) με την θεωρία παραγωγής Κοινωνικού Κεφαλαίου και την κατανόησή του ως ενός ενδιάμεσου κοινωνικού χώρου, ενός δικτύου κοινωνικών σχέσεων και πόρου που διευκολύνει την κοινωνική και οικονομική διασύνδεση και ανταλλαγή.

Το τέως «Ινστιτούτο» της οδού Φλέμινγκ και οι δράσεις των ενεργών πολιτών της Κατερίνης έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του Δήμου Μονάχου, ο οποίος αποφάσισε να επισκεφτεί την πόλη μας με μία αντιπροσωπεία 11 μελών για να γνωρίσει από κοντά όλα όσα διαδραματίζονται σε αυτό τον χώρο και ειδικά σε μία περίοδο κρίσης αξιών, διότι κατά την άποψή τους, στον χώρο αυτό παράγεται με υποδειγματικό τρόπο το ζητούμενο Κοινωνικό Κεφάλαιο, με βασικό συστατικό την εμπιστοσύνη της κοινωνίας των πολιτών.

Έτσι, στις 23 Φεβρουαρίου 2020, εκπρόσωποι του Δήμου Μονάχου, της οικονομικής πρωτεύουσας της Γερμανίας, υπεύθυνοι του τομέα κοινωνικών υποθέσεων θα φιλοξενηθούν στον Καπνικό Σταθμό και θα ξεναγηθούν στους χώρους του για να γνωρίσουν τις κοινωνικές δομές του και ίσως το μοναδικό παράδειγμα προστασίας και ανάδειξης της δημόσιας περιουσίας από πρωτοβουλία απλών πολιτών στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά μετά από πρωτοβουλία Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στον δήμο της βαυαρικής πρωτεύουσας.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.