Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Να «μετακομίσουν» φορολογικά στην Ελλάδα εξετάζουν πλούσιοι του εξωτερικού

Τη μεταφορά της φορολογικής τους «κατοικίας» στην Ελλάδα εξετάζουν άτομα υψηλής εισοδηματικής τάξης του εξωτερικού έτσι ώστε να απολαύσουν τη χαμηλή φορολογία που θεσπίστηκε πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» δεκάδες νομικά γραφεία επιχειρηματικών συμβούλων έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις της ρύθμισης που, όπως όλα δείχνουν, θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Μαρτίου. Ήδη χθες, Τρίτη, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος και ο ιδιοκτήτης της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής υπέγραψαν κοινή απόφαση σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης φυσικών προσώπων που μεταφέρουν τη φορολογική κατοικίας τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όσοι μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα θα τύχουν σημαντικών φορολογικών εκπτώσεων για το παγκόσμιο εισόδημά τους, το οποίο θα φορολογείται με το ποσό των 100.000 ευρώ και θα προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς τους. Βασική προϋπόθεση, όσοι μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις ύψους 500.000 ευρώ εντός τριετίας.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, η εφορία δεν θα ζητάει από τους «νέους» φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας να δικαιολογήσουν την απόκτηση των χρημάτων κατά την πληρωμή του φόρου, ενώ δεν θα ζητούνται δικαιολογητικά και για το ποσό της επένδυσης. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το φυσικό πρόσωπο που εντάσσεται στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και υπόκειται σε φόρο για τα εισοδήματα ημεδαπής προέλευσης, ενώ για εκείνα της αλλοδαπής καταβάλλει φόρο κατ΄αποκοπή ποσού εκατό χιλιάδων ευρώ για κάθε φορολογικό έτος, δίχως να απαιτείται η δικαιολόγηση της απόκτησής τους».


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.