Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Κλασικό πιάτο

Υλικά

  • 500 γρ. κιµά βοδινό
  • ½ φλ. ρύζι γλασέ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 αβγά, το ένα χωρισµένο
  • 1 µέτριο κρεµµύδι τριµµένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκοµµένο άνηθο
  • 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό
  • 1 ½ λεµόνι το χυµό
  • ½ κοφτή κουταλιά αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον κιµά µε το ρύζι, το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, το μαϊντανό, 1 κουταλιά άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι του αυγού και τα ζυµώνετε µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µείγµα.
  2. Αφήνετε το µείγµα να ξεκουραστεί για 20 περίπου λεπτά και να σµίξουν τα αρώµατά του και ύστερα το πλάθετε σε µικρά στρογγυλά γιουβαρλάκια.
  3. Βράζετε σε μία κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά, 3 φλιτζάνια νερό µε αλάτι και ρίχνετε µέσα τµηµατικά τα γιουβαρλάκια.
  4. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε µέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι.
  5. Ρίχνετε µέσα τον υπόλοιπο άνηθο και τον αφήνετε να βράσει για 5 περίπου λεπτά.
  6. Στο µεταξύ, χτυπάτε το ολόκληρο αυγό µε τον κρόκο σε ένα µπολ και προσθέτετε μέσα τµηµατικά το χυµό του λεµονιού, συνεχίζοντας το χτύπηµα.
  7. Προσθέτετε µε κουτάλα ζωµό από τη σούπα για να ζεσταθεί το µείγµα, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Σε ένα µπολάκι διαλύετε το αλεύρι σε ½ φλιτζανάκι κρύο νερό και το ρίχνετε στη σούπα.
  8. Αφήνετε να πάρει µια βράση και ύστερα ανακατεύετε µέσα το αυγολέµονο (προσεκτικά για να µη σπάσουν τα γιουβαρλάκια).
  9. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και µόλις αρχίζει να κοχλάζει ξανά η σούπα, την αποσύρετε από τη φωτιά.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.