Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Θησαυροί» από βινύλιο στο Δήμο Κατερίνης

Ένα αναπάντεχο «μουσικό θησαυρό» από….. βινύλιο έφεραν στο φως εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο τακτοποίησης και ανασύνταξης των αποθηκών στο αμαξοστάσιο του δήμου,  εργασίες που υλοποιούνται με τον συντονισμό του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για περίπου 2000 δίσκους βινυλίου, οι οποίοι συνιστούν μέρος της τεράστιας συλλογής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, της μεγαλύτερης ίσως συλλογής,  ραδιοφωνικού σταθμού ανά την Ελλάδα, οι οποίοι άγνωστο πώς και γιατί βρέθηκαν κυριολεκτικά πεταμένοι σε διάφορα σημεία του αμαξοστασίου στη Γανόχωρα.


Ειδικότερα, υπάλληλοι της αντιδημαρχίας καθαριότητας, συνέλεξαν τους δίσκους και εν συνεχεία αποθήκευσαν σε χώρο, τον οποίο επισκέφτηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος συνοδευόμενος από τους μουσικούς παραγωγούς και συλλέκτες δίσκων βινυλίου Κώστα Καραφουλίδη και Εύα Ανανιάδου αντίστοιχα.


Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος αφού ενημερώθηκε από τον κο Κυριακίδη είδε λεπτομερώς όλη τη συλλογή, καθώς επίσης και μια μικρότερη συλλογή βιβλίων που βρέθηκε σε ανάλογη με τους δίσκους κατάσταση, ενώ έδωσε άμεσα εντολή να μεταφερθεί και να φιλοξενηθεί η πολύτιμη αρχειακή συλλογή σε χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης.


Η πρώτη μουσική δανειστική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Είναι πραγματικά λυπηρό, μια πολύτιμη συλλογή να βρίσκεται κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Ευτυχώς όμως οι υπάλληλοι του δήμου ακολουθούν το παράδειγμά μας και έχουν ενστερνιστεί πλήρως τη θέληση και την πρόθεσή μας να μπει τάξη σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της δημοτικής μας περιουσίας. Όπως έχω επαναλάβει εργαζόμαστε μεθοδικά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, σεβόμενοι το παρελθόν και σκεπτόμενοι τις επόμενες γενιές και κυρίως τη δημόσια περιουσία και την ιστορία του τόπου μας. Το πολύτιμο και ιδιαίτερο αυτό μουσικό αρχείο θα τοποθετηθεί σε χώρο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, στην οποία γίνεται μια πολύ καλή δουλειά, θα ταξινομηθεί, θα καταλογογραφηθεί  και σύντομα θα είναι έτοιμο να δανειστεί σε λάτρες και συλλέκτες βινυλίου. Θα είναι η πρώτη Μουσική δανειστική Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, μια ιδιαίτερη βινυλιοθήκη, ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός χώρος στην πόλη μας».


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.