Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Βουλγαρία: Κούνιες που δίνουν "φτερά" σε παιδιά με ειδικές ανάγκες

Κούνιες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά με κινητική αναπηρία δημιούργησε η Άννα Γιάντσεβα, μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη σε εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων στη Σόφια.

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί έξι τέτοιες κούνιες και δύο από αυτές έχουν τοποθετηθεί, μία στη Σόφια και μία στο Πλέβεν. Σύντομα, οι υπόλοιπες τέσσερις θα τοποθετηθούν στις πόλεις Βράτσα, Στάρα Ζαγόρα, Σεβλίεβο και Ράζγκραντ.

«Η ιδέα ξεκίνησε με ένα δυσάρεστο περιστατικό. Ένας συμμαθητής της κόρης μου, της είπε να μην παίζει με παιδιά που έχουν κινητική αναπηρία, φοβούμενο ότι πρόκειται για κάτι μεταδοτικό», δήλωσε η κ. Γιάντσεβα στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Από τον Αύγουστο του 2019, η κ. Γιάντσεβα ξεκίνησε τη διαδικτυακή εκστρατεία, με τίτλο «Ας παίξουμε μαζί», μέσω της οποίας περνά το μήνυμα του σεβασμού της διαφορετικότητας.

Η κ. Γιάντσεβα κατάφερε να συγκεντρώσει δωρεές που διατέθηκαν για την κατασκευή των παιχνιδιών που σχεδίασε και δίνουν «φτερά» σε παιδιά με κινητική αναπηρία. Όπως ανέφερε, θα συνεχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.Πηγή
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.