Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι σύνταξη βγάζουν οι νέες εισφορές

Tις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα, που θα συνοδεύεται από το μότο «Επιλέγω ελεύθερα, συμφέρει υψηλότερα» στην οποία θα μπορούν 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να επιλέξουν την ασφαλιστική κατηγορία βάσει της οποίας επιθυμούν να καταβάλλουν εισφορές για όλο το 2020.


Όσον αφορά στις πληρωμές η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει για μία και μοναδική φορά, μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Ήδη, ο e-ΕΦΚΑ ετοιμάζει τα σχετικά ειδοποιητήρια, που θα σταλούν, μετά την ψήφιση του νόμου. Η παράταση της προθεσμίας κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην υπάρξει διπλό σύστημα εισφορών και να αποφευχθεί ο συμψηφισμός.

Από το Φεβρουάριο και μετά, οι εισφορές θα καταβάλλονται για κάθε μήνα, έως το τέλος του επόμενου, όπως ισχύει και σήμερα.

Αναφορικά με τη μελλοντική σύνταξη, με βάση το νέο σύστημα, ο ασφαλισμένος θα είναι υπεύθυνος για το ποσό που θα λαμβάνει, ανάλογα με ποια κλίμακα εισφορών θα επιλέξει.

Σύμφωνα με εργατολόγους για να αυξήσει κάποιος το ποσό της προσδοκώµενης σύνταξης, πρέπει να επιλέξει μεγαλύτερη από την 3η ασφαλιστική κατηγορία. Η παραπάνω επιλογή θα καλύψει ένα ποσοστό της τάξης του 70%-80% των ασφαλισµένων του πρώην ΟΑΕΕ που τα περισσότερα χρόνια έχουν ασφαλιστεί σε µεσαίες και υψηλές κλάσεις και την τελευταία τριετία (2017-2019) κατέβαλλαν την ελάχιστη εισφορά των 117 ευρώ. Αντίστοιχα για δικηγόρους, συµβολαιογράφους, µηχανικούς και γιατρούς για να εξασφαλίσουν πως η σύνταξη που θα λάβουν θα είναι στο σημερινό της ύψος, θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της 4ης, 5ης ή 6ης βαθμίδας.

Έτσι αν ένας ασφαλισμένος επιλέξει την πρώτη κατηγορία εισφορών, δηλαδή να καταβάλλει 210 ευρώ το μήνα σε συνδυασμό με λίγα χρόνια ασφάλισης, η σύνταξή του θα είναι κοντά στα 440 ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, στην ειδική πλατφόρμα θα υπάρχουν παραδείγματα που θα δείχνουν πως ναι μεν η επιλογή είναι ελεύθερη, ωστόσο οι μεγαλύτερες εισφορές οδηγούν σε μεγαλύτερη σύνταξη.

Για το πρώτο επίπεδο εισφορών, των 210 ευρώ αντιστοιχούν συντάξιμες αποδοχές της τάξης των 775 ευρώ τον μήνα, βάσει των οποίων υπολογίζονται οι μελλοντικές παροχές. Το δεύτερο επίπεδο αντιστοιχεί σε συντάξιμες αποδοχές 930 ευρώ, το 3ο σε 1.180 ευρώ τον μήνα, το 4ο επίπεδο σε 1.485 ευρώ, το 5ο επίπεδο σε 1.845 ευρώ, και το 6ο επίπεδο, σε συντάξιμες αποδοχές της τάξης των 2.501 ευρώ τον μήνα.ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.