Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τέλος το Λονδίνο για όσους δεν ξέρουν αγγλικά

Το σχέδιο της κυβέρνησης Τζόνσον για τους μετανάστες από χώρες της ΕΕ στην Βρετανία που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2021, παρουσίασε η η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Σύμφωνα με αυτό, οι μετανάστες από την ΕΕ θα πρέπει να μιλούν αγγλικά και να έχουν τουλάχιστον μια προσφορά για εργασία στην Βρετανία. Όσοι έχουν λίγα προσόντα θα τρώνε πόρτα από την Βρετανία αφού θα υπάρχει point system. Με άλλα λόγια, οι κανόνες για τους μετανάστες από την ΕΕ θα είναι οι ίδιοι πλέον όπως από κάθε άλλη γωνιά της Γης.

Θα χρειάζονται τουλάχιστον 70 βαθμούς για να δουλεύουν στην Βρετανία. Πολλούς πόντους θα παίρνουν αν μιλούν αγγλικά και αν η δουλειά που τους προσφέρεται θα είναι πάνω από 25.600 λίρες τον χρόνο.

Πολίτες με υψηλά προσόντα, όπως επιστήμονες δεν θα χρειάζονται ως προϋπόθεση να έχουν έστω μια προσφορά για δουλειά.

Πιο αναλυτικά τι αλλάζει στο σύστημα μετανάστευσης από την 1η Ιανουαρίου 2021:

Οι πολίτες της ΕΕ θα έχουν δικαίωμα βίζα έως 6 μήνες.

Κανένας νέος μετανάστης, ακόμα και οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν επιδόματα που θα έχουν σχέση με το εισόδημά τους.

Όλοι οι μετανάστες θα πληρώνουν στο εθνικό σύστημα υγείας 400 λίρες τον χρόνο.

Όσοι Ευρωπαίοι έχουν ποινικό μητρώο θα αποκλείονται.

Οι αστυνομικές ταυτότητες που θεωρούνται μη αξιόπιστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όλοι οι μετανάστες θα πρέπει να βγάζουν τουλάχιστον 25.600 λίρες τον χρόνο και να έχουν τουλάχιστον μια προσφορά για δουλειά.

Το πλαφόν των 25.600 λιρών είναι συζητήσιμο αν πληρούνται άλλα κριτήρια όπως η κάλυψη θέσεων εργασίας σε τομείς που μπορεί να υπάρχει έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Όλοι όσοι μεταναστεύουν και πληρούν τα κριτήρια θα μπορούν να παίρνουν μαζί και εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους όπως σύζυγοι και παιδιά.

Σήμερα, σύμφωνα με το υπάρχον σύστημα μια πενταετής βίζα κοστίζει περίπου 1.200 λίρες.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.