Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η Κατερίνη περνά εμπράκτως στην εποχή του φυσικού αερίου

Ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί όλους τους κατοίκους της Κατερίνης και κατ’ επέκταση της Πιερίας βρίσκει λύση. Η «εγκατάσταση» του φυσικού αερίου στην πόλη της Κατερίνης αποκτά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στοχευμένο προγραμματισμό.

Ύστερα από τις «κούφιες υποσχέσεις» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή διοίκηση της ΔΕΔΑ έχει πρόγραμμα και αυτό ανέπτυξε ο διευθύνων Σύμβουλος κ. Τσάκας κατά την συνάντηση που είχε με το βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκο στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Ο κ. Μπαραλιάκος είχε αναδείξει πολλές φορές το θέμα στο πρόσφατο παρελθόν «ξεσκεπάζοντας» τις αίολες υποσχέσεις, τις υπαναχωρήσεις, τις αυτοαναιρέσεις και γενικά την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τους αιρετούς του ΣΥΡΙΖΑ για φθηνό λαϊκισμό και ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο βουλευτής του νομού, μάλιστα, είχε υπογραμμίσει σε παλαιότερη επισήμανσή του πως εδώ και χρόνια από την πόλη της Κατερίνης περνάει αγωγός υψηλής πίεσης μεταφοράς φυσικού αερίου και πως αυτό που απαιτούνταν ήταν η πρωτοβουλία για ίδρυση, λειτουργία και διαχείριση ενός Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου χαμηλής πίεσης στην πόλη.

Την επιβεβαίωση, λοιπόν, πως σύντομα αυτό το δίκτυο φυσικού αερίου θα τεθεί σε εκτεταμένη λειτουργία έλαβε ο Φ. Μπαραλιάκος από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Μάριο Τσάκα.

Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει εκπονήσει ένα δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αερίου σε 39 πόλεις της χώρας, το οποίο θέτει σε εφαρμογή η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΑ).

Για την ακρίβεια προγραμματίζει την επέκταση της διείσδυσης του αερίου, μεταξύ άλλων και στην Κατερίνη για την τροφοδοσία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ διευκρίνισε πως με αφετηρία το μήνα Μάρτιο θα ξεκινήσει η εργολαβία για περίπου 130 αυτοψίες κατόπιν σχετικών αιτήσεων.

Σε σχεδιασμό υφίσταται, σε δεύτερη φάση, μία μεγαλύτερη δημοπρασία, με την οποία υπολογίζεται να καλυφθούν, όλοι όσοι είναι πάνω στο ενεργό δίκτυο και έχουν δείξει ενδιαφέρον για να συνδεθούν. Στόχος είναι, όλοι όσοι επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο, να έχουν καλυφθεί έως το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2020.

Το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΔΑ προβλέπει μέχρι το 2023 να έχει κατασκευασθεί στην Κατερίνη συνολικό δίκτυο 112 χλμ χαμηλής πίεσης και 7,5 χλμ μέσης πίεσης.

Ο κ. Μπαραλιάκος από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχεδιασμό της ΔΕΔΑ και δήλωσε «Όλοι γνωρίζουμε τα συντριπτικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου. Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη το γεγονός πως τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της Κατερίνης σύντομα θα είναι σε θέση να εισπράττουν αυτά τα οφέλη. Στη συζήτησή μου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ ζήτησα στην επόμενη φάση του σχεδιασμού το φυσικό αέριο να προωθηθεί και στις υπόλοιπες πόλεις και τα χωριά του νομού »
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.