Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ  αποτελούμενο από τον Γραμματέα της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ Αντώνη Παπαδόπουλο, το μέλος του τμήματος υγείας της Ε.Π Κεντρικής  Μακεδονίας, Ελένη Μπακιρλή και άλλα μελή των  κομματικών οργανώσεων του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, καθώς επίσης   και  τον  δημοτικό  Σύμβουλο  της Λαϊκής  Συσπείρωσης  Θανάση
Γιαγκόπουλο, στις 30/1/2020 επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αιγινίου προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, και γενικότερα για την κατάσταση στο κέντρο υγείας.

Το κλιμάκιο του Κόμματος  συναντήθηκε με την υποδιευθύντρια, και με εργαζόμενους  του κέντρου υγείας , όπου  και συζήτησε  τα χρόνια προβλήματα   που αντιμετωπίζει  η  δημόσια  υγεία  εξαιτίας  της υποβάθμισης της  από όλες τις κυβερνήσεις  μέχρι σήμερα ενώ οι συνεχόμενες  μειώσεις των κρατικών  δαπανών για την υγεία έχουν ως αποτέλεσμα  τις  συνεχείς  ελλείψεις,  σε έμψυχο δυναμικό, επιστημονικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, σε απαραίτητα εφόδια, αλλά και σε υποδομές.

Είναι χαρακτηριστικές οι  ελλείψεις σε εργαζόμενους σε όλους τους τομείς. Στο κέντρο υγείας υπάρχουν 8 γιατροί αντί για 12  που είναι αναγκαίοι για τη σωστή λειτουργία. Δεν υπάρχει παιδίατρος, ακτινολόγος ,μικροβιολόγος  καρδιολόγος. Οι 6 γιατροί  πρέπει να εξυπηρετήσουν τις
καθημερινές ανάγκες του Κέντρου Υγείας, και τους  τέσσερις τομείς με τα Αγροτικά  Ιατρεία για να καλύψουν συνολικά 17 χωριά,  με 15 χιλιάδες κατοίκους του δήμου Πύδνας  Κολινδρού .

  Στο ΕΚΑΒ είναι 6 αντί  για 11 εργαζόμενοι που θα έπρεπε (οδηγοί, και πλήρωμα) για να λειτουργήσει κανονικά. Για την καθαριότητα υπάρχει μια εργαζόμενη με σύμβαση για να κάλυψη τις καθημερινές ανάγκες της καθαριότητας σε όλο το κέντρο Υγείας.

  Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπως ειπώθηκε από τους εργαζόμενους, όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζονται  σε εξοντωτικές  εφημερίες ή και  διακόπτουν  ακόμα και το   ρεπό τους.

Η  αντιπροσωπεία  του ΚΚΕ αφού ευχαρίστησε  τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να προβάλει τα προβλήματα του κέντρου υγείας Αιγινίου,  τόσο μέσα στη βουλή όσο και στο μαζικό κίνημα του νομού.

Το ΚΚΕ  έχει ολοκληρωμένη πρόταση  επιστημονικά τεκμηριωμένη για  ένα σύστημα υγείας χωρίς καμία παρέμβαση από τα ιδιωτικά συμφέροντα για να κάνουν μπίζνες. Αποκλειστικά  δημόσιο,  δωρεάν,   με σύγχρονες παροχές, υπηρεσίες  στην πρωτοβάθμια,  δευτεροβάθμια  και τριτοβάθμια  υγεία. Σε αυτό το σύστημα υγείας  θα είναι ενταγμένο όλο το επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, με  σταθερή και μόνιμη  δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Τέλος  η αντιπροσωπία του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους συμμετέχοντας στην απεργία που  αποφασίζουν το επόμενο διάστημα οι ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα , τα πρωτοβάθμια σωματεία για τις 18 Φλεβάρη, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, το όποιο είναι η συνεχεία του νόμου ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου)  που βήμα το βήμα μετατρέπει ακόμα παραπέρα  την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση   των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα.


Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.