Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια μέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Παιδιά – αγωνιστές που μέσα στο μικρό κορμάκι τους κρύβουν τεράστια ψυχική δύναμη, ώστε να αντιμετωπίσουν με θάρρος τον καρκίνο και να βγουν νικητές. 
Γιατί αυτό αποδεικνύουν καθημερινά με τον αγώνα τους : ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Η ασθένεια δεν είναι ανίκητη και οι μικροί μαχητές γίνονται παράδειγμα του αγώνα για ζωή και μάθημα προς όλους μας για επαναπροσδιορισμό των αξιών και των προτεραιοτήτων μας. 

Την δική τους δύναμη έχουν ανάγκη να στηρίξει η δική μας προσφορά με το να γίνουμε εθελοντές - δότες μυελού των οστών. Είναι μια ουσιαστική πράξη ανιδιοτέλειας, ένα δώρο ζωής που οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά.

Τα αποθέματα ψυχής, το κουράγιο και την αισιοδοξία αυτών των παιδιών και των γονιών τους ανέφερε ως παράδειγμα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του με παιδιά που έχουν νικήσει τον καρκίνο. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για τη λειτουργία του «Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας».

 Έργο σημαντικό, όχι μόνο για την καταγραφή και επιστημονική μελέτη των δεδομένων των σχετικών νοσημάτων, η οποία θα συντελέσει στην καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά ακόμη για τη σωστή οργάνωση και στελέχωση των μονάδων υγείας και τον προγραμματισμό δράσεων πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

 Με την βοήθεια του μητρώου θα γίνει δυνατή η παροχή πληρέστερης υποστήριξης παιδιών και εφήβων με ιστορικό καρκίνου. Για όλους αυτούς τους λόγους το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον Πρωθυπουργό και μπαίνει σε πορεία υλοποίησης.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.