Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.: Καθαρισμός αντλιοστασίων & δικτύων ακαθάρτων στο παραλιακό μέτωπο και σταδιακά στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης


Έγκαιρη προετοιμασία & ορθή διαχείριση των λυμάτων των δικτύων εν όψει έναρξης της τουριστικής περιόδου


Με στόχο και προσδοκώμενο αποτέλεσμα τον περιορισμό των προβλημάτων εμφράξεων των αντλιοστασίων, των κεντρικών δικτύων καθώς και των παροχών ακαθάρτων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σε εξέλιξη είναι από τη ΔΕΥΑΚ η προληπτική συντήρηση-καθαρισμός του συνόλου αντλιοστασίων ακαθάρτων που διαχειρίζεται.

«Πλησιάζοντας στην τελική ευθεία για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην συνάντηση εργασίας που είχαμε πρόσφατα με τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αποφασίσαμε εγκαίρως και νωρίτερα από κάθε άλλη φορά να εκκινήσουν εργασίες καθαρισμού αντλιοστασίων και δικτύων ακαθάρτων» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Η ΔΕΥΑΚ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης: «Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. συνιστά θεματοφύλακα προάσπισης της προστασίας του περιβάλλοντος. Προς την κατεύθυνση αυτή, η νευραλγική θέση που κατέχει το κάθε αντλιοστάσιο ακαθάρτων ξεχωριστά στον σχεδιασμό της ορθής διαχείρισης των λυμάτων των δικτύων καθιστά αυτονόητη την προγραμματισμένη συντήρηση-καθαρισμό τους. Φέτος αυτό γίνεται έγκαιρα, καθώς ήδη έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των αντλιοστασίων σε ποσοστό 70%. Τις προσεχείς ημέρες καιρού επιτρέποντος θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και των υπολειπόμενων αντλιοστασίων ακαθάρτων».
Πιο συγκεκριμένα, ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού των αντλιοστασίων ακαθάρτων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ως εξής: στη Γρέβενη (παραλιακό μέτωπο Καλλιθέας), στη θέση Σουλτάρα (μεταξύ Ολυμπιακής Ακτής & Παραλίας), στην Παναγία (Περίσταση), στην Παραλία – αριστερά, στην Ολυμπιακή Ακτή, στη Νέα Χράνη, στην Παραλία – δεξιά, ενώ θα ακολουθήσει αφενός ο καθαρισμός σε Σιδηροδρομικό Σταθμό, Σβορώνο και Κορινό και αφετέρου το προσεχές διάστημα θα εκκινήσουν και οι καθαρισμοί των κεντρικών δικτύων ακαθάρτων που αλληλεπιδρούν με τα αντλιοστάσια ακαθάρτων.

Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός των αντλιοστασίων
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η πλημμελής εκκαθάριση-εκκένωση των χώρων των δεξαμενών, εσχάρων και λοιπών τμημάτων των αντλιοστασίων ακαθάρτων επιφέρει μεσοπρόθεσμα με μαθηματική ακρίβεια προβλήματα στα δίκτυα ακαθάρτων. Τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη ορθή ή ακόμα και μη συντηρημένων αντλιοστασίων ακαθάρτων είναι άμεσα ορατά στο δίκτυο. Απόδειξη είναι η αύξηση της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις αυτές, πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα των ίδιων χώρων με πρόκληση μόλυνσης του περιβάλλοντος, καθώς και όχλησης από την έντονη οσμή στους περίοικους.

 


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.