Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πίνακες και συντριβάνι να μείνουν στην θέση τους ! Η απάντηση του Αντώνη Μπούμπουρα ..

Προς το Συμβούλιο Κοινότητας Μεθώνης, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

Οι πίνακες της πινακοθήκης δεν φεύγουν από το χώρο τους.

Γιατί περικλείουν ένα κομμάτι ιστορίας, την ιστορία της νεότερης ελληνικής τέχνης και στη μεγάλη πλειονότητά τους, ανήκουν σε καλλιτέχνες ζωντανούς, που δεν έχουν ακόμη πει την τελευταία τους λέξη.

Γιατί είναι ένα σχολείο που ο καθένας μπορεί να πάρει ένα μάθημα για την τέχνη, να γνωρίσει τεχνοτροπίες, να δεχτεί μέσα του την καλλιτεχνία και τον πολιτισμό.

Γιατί είναι το μόνο μέρος όπου ένας μαθητής, ένας σπουδαστής, ένας φιλότεχνος, ένας οποιοσδήποτε που ενδιαφέρεται να μάθει μερικά πράγματα για την τέχνη του τόπου μας, θα μπορεί να βλέπει συγκεντρωμένα, μέσα στο κατάλληλο περιβάλλον.

Όλα, βέβαια, αυτά, για να τα δει ο επισκέπτης της πινακοθήκης και να τα κάνει δικά του, χρειάζεται να έχει μια στοιχειώδη προπαίδεια, την οποία όμως, δυστυχώς, εδώ στον τόπο μας, δεν του την παρέχει κανείς.

Απόδειξη είναι η πρόσφατη αβασάνιστη απόφαση του τοπικού μας συμβουλίου.

Όσον αφορά το συντριβάνι που μετατράπηκε σε ζαρντινιέρα / παρτέρι έγινε μετά από απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μεθώνης και επικύρωση αυτής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, το έργο αυτό δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί ξοδεύτηκαν χρήματα και δεν έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα, εκτός εάν αποδείξουν ότι τα οφέλη που θα προκύψουν από την κατάργηση του είναι πολλαπλά για τον Δήμο και ότι η ύπαρξη του συντριβανιού ζημιώνει τον τόπο μας.

Εξάλλου, το σκεπτικό μας ήταν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξανά γίνει συντριβάνι και κατά αυτόν τον τρόπο δεν μηδενίσαμε τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την κατασκευή του συντριβανιού. Με άλλα λόγια, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ξανά γίνει συντριβάνι χωρίς να ζημιωθεί ο Δήμος μας.

Εκφράζω την λύπη μου για τις αποφάσεις του σημερινού Συμβουλίου Κοινότητας Μεθώνης γιατί υποβαθμίζουν τον τόπο μας.


Αντώνης Μπούμπουρας
Πρώην Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ΜεθώνηςΠηγή: Οδηγός ΠιερίαςΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.