Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τσικνοπέμπτη: Πόσο θα κοστίσει το φετινό τραπέζι -Τι πρέπει να προσέξετε στο κρεοπωλείο

Μια «ανάσα» απομένει για την Τσικνοπέμπτη, με τους εμπόρους και τους καταναλωτές να προετοιμάζονται για την εξόρμηση στα κρεοπωλεία.

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες, η κίνηση στα καταστήματά τους μέχρι στιγμής είναι κατά 10% με 20% μειωμένη συγκριτικά με την Τσικνοπέμπτη του 2019, λόγω των προγνώσεων για βροχερό καιρό, αύριο, σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας.

«Η κίνηση είναι υποτονική για την ώρα, καθαρά λόγω των προγνώσεων της ΕΜΥ. Καθώς αν πράγματι βρέξει δεν θα μπορεί ο καθένας να ανάψει τη “φουφού” του. Εμείς είμαστε έτοιμοι όμως να καλύψουμε τις ανάγκες των καταναλωτών ακόμη και την τελευταία στιγμή» λέει στο iefimerida.gr ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης.

O πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών
ν. Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης
Σε ό,τι αφορά τις τιμές της φετινής Τσικνοπέμπτης, ο κ. Κεσίδης εξηγεί ότι «είναι συγκρατημένες, σχεδόν στα περυσινά επίπεδα, με μια απόκλιση περί το 10% προς τα πάνω για συγκεκριμένα προϊόντα. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αφρικανική πανώλη που “έσπρωξε” τις τιμές των χοιρινών προς τα πάνω. Οι κρεοπώλες απορρόφησαν σχεδόν το 50% της αύξησης» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κεσίδης συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά την Τσικνοπέμπτη. «Ο κόσμος πρέπει να εξετάσει προσεκτικά από πού θα ψωνίσει την Τσικνοπέμπτη, και όχι μόνο. Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς δεν κάνει εμπόριο για να χάσει. Αρα σε ό,τι τιμή κι αν πουλάει ο καθένας, ακόμα και μισό ευρώ, το κάνει για να κερδίσει. Τι σημαίνει αυτό; Πως ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Η ποιότητα του κάθε προϊόντος αντανακλάται στην τιμή του. Γι’ αυτό και εμείς προτείνουμε το κρεοπωλείο της γειτονιάς για την Τσικνοπέμπτη και για κάθε μέρα» προσθέτει.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για την Τσικνοπέμπτη

Ο Σάββας Κεσίδης εξηγεί στο iefimerida.gr ότι παρά τις φανταχτερές, μοντέρνες, συνταγές που προτείνονται για την Τσικνοπέμπτη, οι περισσότεροι καταναλωτές επιμένουν… παραδοσιακά. «Τι να τα κάνει όλα αυτά την Τσικνοπέμπτη όταν μπορεί να έχει το χοιρινό το σουβλάκι, την πανσετούλα και το λουκάνικο; Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο μετά. Μόνο λίγο κρασάκι» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κεσίδη τα πιο δημοφιλή προϊόντα για την Τσικνοπέμπτη είναι τα εξής:

  • Χοιρινό σουβλάκι
  • Πανσέτες
  • Λουκάνικα
  • Μπιφτέκια
  • Σουτζουκάκια (και άλλοι κιμάδες)
  • Κοτόπουλο
  • Αρνί
  • Κατσίκι
  • Παϊδάκια
  • Πρόβατο

Να σημειωθεί ότι την Τσικνοπέμπτη παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις στις τιμές, ανάλογα με τον τύπο του καταστήματος, την περιοχή και την ποιότητα του κρέατος. Ετσι, το αρνί και το κατσίκι μπορούν να αγοραστούν από 6 έως και 11 ευρώ, οι χοιρινές μπριζόλες και τα σουβλάκια από 4 έως και 6 ευρώ, το μοσχάρι από 4,5 έως και 9 ευρώ και το κοτόπουλο από 2 έως και 3,6 ευρώ.Πηγή: iefimerida.grΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.