Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η χώρα αποκτά οριστικά ένα αξιόπιστο, απλό και ευέλικτο ασφαλιστικό σύστημα

Τοποθέτηση του Φ. Μπαραλιάκου κατά την συζήτηση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Βουλή.

Στη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο τοποθετήθηκε με ομιλία του ο βουλευτής Πιερίας ΝΔ κ.Φώντας Μπαραλιάκος.

Στο εναρκτήριο απόσπασμα της εισήγησής του χαρακτήρισε το νέο Σχέδιο Νόμου «..αξιόπιστο, απλό και ευέλικτο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο διαπνέεται από φιλελεύθερες αρχές, διαθέτει αναπτυξιακό πρόσημο,… επιλύει παθογένειες δεκαετιών αλλά διορθώνει και όλες εκείνες τις στρεβλώσεις, τις αδικίες και τις απατηλές υποσχέσεις που δημιούργησε ο «νόμος Κατρούγκαλου».

Χαρακτήρισε μάλιστα το Νομοσχέδιο ως μεταρρυθμιστική τομή που ανταποκρίνεται στην αδήριτη πραγματικότητα που διαμόρφωσε δυσμενείς όρους για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Ρητά και κατηγορηματικά διευκρίνισε πως το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ ΔΕΝ μειώνει καμία σύνταξη αλλά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στα εκκαθαριστικά τους και σε πολλές περιπτώσεις με αναδρομική ισχύ.

Η παρούσα νομοθετική μεταρρύθμιση, μάλιστα,  στηρίζεται σε μια αναλογιστική και μια ειδική επιστημονική μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες θα πιστοποιούν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, την διασφάλιση και την επάρκεια των συντάξεων μέχρι το 2070.

Το σημείο, ωστόσο, που υπογράμμισε κυριότερα ο κ.Μπαραλιάκος στην ομιλία του ήταν η απάντηση που δίνει το παρόν νομοσχέδιο στο μείζον ερώτημα που απασχολεί σήμερα έναν εργαζόμενο εισερχόμενο στην παραγωγική διαδικασία και προσπαθεί να σχεδιάσει ένα μέλλον με ασφάλεια και με αξιοπρεπείς όρους.

Και η απάντηση είναι χωρίς αστερίσκους πως «..η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά θετικά και κατηγορηματικά στο νέο εργαζόμενο, τον νέο αγρότη, τον νέο ελεύθερο επαγγελματία, τον νέο αυτοαπασχολούμενο και τον νέο μισθωτό που έχει ξεκινήσει ή ξεκινά τώρα τον εργασιακό του βίο, ότι εγγυημένα θα λάβει σύνταξη, υψηλότερη μάλιστα των τωρινών συνταξιούχων, όπως ο ίδιος θα έχει επιλέξει να διαμορφώσει ανάλογα με τις εισφορές που ελεύθερα θα καταβάλλει.»

Παράλληλα, με το νέο Ασφαλιστικό Σχέδιο Νόμου  θωρακίζονται οι πολύτεκνοι, οι εργαζόμενες μητέρες, οι συντάξεις χηρείας και αναπηρίας ενώ προστατεύονται οι πιλότοι και οι επίλεκτοι του Ελληνικού Στρατού. Η  μετάβαση, δε, του ασφαλιστικού συστήματος στην ψηφιακή εποχή θα  κορυφωθεί με την απονομή της ψηφιακής σύνταξης, ελαχιστοποιώντας τον απαραίτητο χρόνο για την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών από το στάδιο της αίτησης έως το στάδιο της έκδοσης συνταξιοδοτικής απόφασης.

Εν κατακλείδι ο βουλευτής Πιερίας συνεχάρη τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση για τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητά του στη σύνταξη ενός Νομοσχεδίου, που στεριώνει ως θεμέλιος λίθος την προοπτική των νέων να εργαστούν, να δημιουργήσουν και να προκόψουν στον τόπο τους.
Παρακολουθήστε την ομιλία του κ. Μπαραλιάκου εδώΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.