Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Διαφημιστική καμπάνια από το ΥΠΟΙΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Διαφημιστική καμπάνια προκειμένου να αφυπνίσει τους δανειολήπτες να επωφεληθούν και να υπαχθούν μέχρι την 30η Απριλίου 2020 στις διατάξεις του νόμου 4605/2019, ώστε να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους θα τρέξει το υπουργείο Οικονομικών.


Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 24.800 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης για υπηρεσίες προβολής και διαφήμισης της προστασίας πρώτης κατοικίας, ώστε οι δανειολήπτες να επωφεληθούν το μέγιστο μέχρι την 30 Απριλίου.

Δεδομένου ότι στις 30 Απριλίου 2020, ο νόμος 4605/2019 θα παύσει να ισχύει είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό από τους δανειολήπτες ότι έχουν δύο δυνατότητες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους για να προστατεύσουν την πρώτη τους κατοικία, είτε -εφόσον συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις του νόμου 4605/2019- να υποβάλλουν την αίτησή τους στην ειδική πλατφόρμα, είτε εάν δεν πληρούν τα κριτήρια προστασίας του νόμου 4605/2019, να επιδιώξουν διμερή ρύθμιση με την τράπεζά τους.

Σκοπός του νόμου 4605/2019 είναι να εξασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας για όσους έχουν δάνεια μικρότερα των 130.000 ευρώ ( το 80% των στεγαστικών δανείων) και διαθέτουν περιορισμένο εισόδημα (κάτω των 36.000 ευρώ).

Στα θετικά του νόμου είναι πως προβλέπει, μεταξύ άλλων, και επιδότηση της δόσης του δανείου από το Δημόσιο μέχρι 50% (εφόσον επιτευχθεί ρύθμιση που εξυπηρετείται).

Αξίζει να σημειωθεί πως την 30η Απριλίου 2020 εκτός από την εκπνοή των θετικών διατάξεων του νόμου 4605/2019, θα εκλείψει και το συνολικό πνεύμα του νόμου Κατσέλη.

Στα περίπου δέκα χρόνια που ίσχυσε ο εν λόγω νόμος ένας ικανοποιητικός αριθμός ευπαθών δανειοληπτών, που είχαν πάρει δάνειο πριν την κρίση, προφυλάχθηκε. Παρατηρήθηκαν όμως και καταχρήσεις, και ένας σημαντικός αριθμός δανειοληπτών επιδίωξε να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου, όχι επειδή χρειαζόταν προστασία, αλλά κυρίως για να κωλυσιεργήσει τη ρύθμιση των οφειλών του, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας δια της δικαστικής οδού απαιτούσε μεγάλο  χρονικό διάστημα.


ΠηγήΕτικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.