HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Όταν το βαρέλι του εργατοπατερισμού δεν έχει πάτο…

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η απαξιωμένη από τους εργαζόμενους της Πιερίας, Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ), έδωσε για μια ακόμη φορά δείγματα γραφής για το ρόλο της και τους σκοπούς που αυτή εξυπηρετεί. Αυτό το επικίνδυνο για τους εργαζόμενους παρακλάδι της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, που εκλέχτηκε μέσα στα υπόγεια δημοτικά πάρκινγκ με μπράβους και ΜΑΤ να τους προστατεύουν από τους εργαζόμενους, αυτή τη φορά έσπασε το φράγμα της ευρηματικότητας.

Αφού λοιπόν το ΔΣ επιδόθηκε σε μπαράζ μηνύσεων ενάντια σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, συνταξιούχους, αφού με μαφιόζικες μεθόδους προσπάθησε να εμποδίσει την οργάνωση της πάλης εργαζόμενων και συνταξιούχων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κόλαφο της ΝΔ, αφού άλλαξε κλειδαριές νύχτα στα γραφεία του ΕΚΚ και, πέταξε έξω από τη Γενική Συνέλευση του ΕΚΚ εργαζόμενους με το επιχείρημα ότι δεν τους αφορά η συζήτηση που θα διεξαγόταν(!), τώρα προκειμένου να πάρει παράσημο από την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες της περιοχής, το τερμάτισε. Η Διοίκηση του ΕΚΚ κλειδώνει το κτίριο τις τρεις μέρες όπου ήταν προσδιορισμένη η πραγματοποίηση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του ΣΙΥΝΠ. Είναι τουλάχιστον γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοια βρώμικα κόλπα θα μας εμποδίσουν.

Το Εργατικό Κέντρο ανήκει στα Σωματεία και στους εργαζόμενους. Δεν είναι τσιφλίκι της διοίκησης και των συμβούλων της για να τρώνε, να κοιμούνται, να κλειδώνουν και να φεύγουν όποτε τους καπνίσει.

Τα Σωματεία της δύναμης του ΕΚΚ, να μην επιτρέψουν άλλο αυτόν τον κατήφορο. Να μη δείξουν ανοχή σ’ αυτούς τους εργατοπατέρες που μόνη τους έγνοια είναι πως θα τηρηθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για να περνάνε ανεμπόδιστα τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Εδώ τίθεται το ζήτημα της λειτουργίας και δράσης των ίδιων των Σωματείων, της ελεύθερης και αυτόνομης λειτουργίας τους.

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, να πάρουν θέση αποφασιστικά ενάντια σ’ αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Τα Σωματεία δεν είναι μαριονέτες καμίας διοίκησης Εργατικού Κέντρου. Έχουν καταστατικά και με βάση αυτά λειτουργούν.

Να δυναμώσει η φωνή για Σωματεία που ανεξάρτητα από τη δράση τους, είναι υπαρκτά και δεν ανέχονται τέτοιες φθηνές μεθοδεύσεις. Να οργανωθεί η πάλη μας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και ενάντια σε όσους επιχειρούν να παρεμποδίσουν τη συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα Σωματεία, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να κάνουν το βήμα, να προσπεράσουν τις σειρήνες του εργατοπατερισμού και να συμμετέχουν στην πικετοφορία που διοργανώνει το ΣΙΥΝΠ μαζί με τα συνταξιουχικά σωματεία του νομού ενάντια στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση. Στις 27 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Δίνουμε απάντηση τόσο στη σημερινή κυβέρνηση που σε συνέχεια των προηγούμενων, εδώ και 30 χρόνια,σχεσεδεε με μια σειρά νόμους ξήλωναν τη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση, χάρισαν δισ. ευρώ από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στις τράπεζες και στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης, και τώρα με το νόμο Βρούτση ο οποίος θωρακίζει και ενισχύει το νόμο Κατρούγκαλου, καθιερώνεται το σύστημα των τριών πυλώνων στην Ασφάλιση (σύστημα Πινοσέτ).



Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 6μμ στο σιντριβάνι-πλατάνι,
όλοι στην πικετοφορία





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια