HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αποζημιώσεις θα διεκδικήσουν οι δήμαρχοι – Τεράστια οικονομική ζημιά από την ακύρωση των καρναβαλικών παρελάσεων

Μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που φιλοξενούν καρναβαλικές εκδηλώσεις. Αποζημιώσεις θα διεκδικήσουν οι δήμαρχοι.


Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό από την απόφαση Κικίλια να ακυρωθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα λόγω Κορωνοϊού, επικρατεί απογοήτευση μεταξύ των δήμων και των περιοχών που θα φιλοξενούσαν καρναβαλικές εκδηλώσεις στο τελευταίο τριήμερο της αποκριάς.

Η οικονομική ζημία είναι δεδομένη καθώς οι ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα διαδέχεται η μία την άλλη μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

«250 λεωφορεία από Κωνσταντινούπολη και 150 από Βουλγαρία αναμένονταν να έρθουν το τριήμερο στην Ξάνθη» είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Εμμανουήλ Τσέλεπης. Μόνο για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής είχαν πουληθεί 16.000 στολές ενώ ακυρώθηκαν συναυλίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής.

«Όλα τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα όχι μόνο στην Ξάνθη αλλά και σε όμορους νομούς, όπως στην Καβάλα και το Φανάρι Κομοτηνής. Οι οικονομικές απώλειες θα φτάσουν τα 2 εκ ευρώ, τόσοι ήταν οι τζίροι που γινόντουσαν τα τελευταία χρόνια» υποστήριξε ο δήμαρχος Ξάνθης τονίζοντας ότι θα απαιτήσει αποζημιώσεις από το κράτος.

«Η ακύρωση ήρθε στην χειρότερη στιγμή. Χιλιάδες κόσμου θα έρχονταν στην Κοζάνη. Υπερπλήρη ήταν τα ξενοδοχεία. Αναμενόμενες οι ακυρώσεις, προφανώς αρκετός κόσμος δεν θα έρθει» σημειώνει από τη πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

«Μόνο από τον δήμο είχαμε επενδύσει 150.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις. Είχα επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και θα κινηθούμε συγκροτημένα για τις αποζημιώσεις» πρόσθεσε.

«Τρεις καρναβαλικές εκδηλώσεις ακυρώνονται στο δήμο Λαγκαδά . Θα είναι πλήγμα για την οικονομία της περιοχής γιατί και στο καρναβάλι του Σοχού και του Λαγκαδά και του Ασκού έρχεται πολύς κόσμος» σημειώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Ιωάννης Ταχματζίδης. «Ασφαλώς και θα υπέγραφα» υποστήριξε σε ένα μαζικό αίτημα των δημάρχων για αποζημιώσεις.


Πηγή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια