Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Άμστερνταμ: Τέλος τα coffee shops για τους τουρίστες;

Να απαγορεύσει στους τουρίστες της να επισκέπτονται τα περίφημα «coffeeshop» της σκέφτεται το Άμστερνταμ, καθώς η πόλη εξετάζει νέους τρόπους για να ισορροπήσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων με τις απαιτήσεις των επισκεπτών της.

Η κίνηση έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση πρόσφατης έρευνας από παρήγγειλε η δήμαρχος της πόλης Φέμκε Χαλσέμα, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από τους μισούς τουρίστες επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Ολλανδίας επειδή θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός καφέ με τη συνοδεία κάνναβης.

Στόχος της έρευνας ήταν να διαπιστωθούν τα πιο δημοφιλή κίνητρα των τουριστών ώστε να επισκεφτούν το Άμστερνταμ, και να εξερευνηθεί «τι θα συνέβαινε στην πρόθεση των τουριστών να επισκεφτούν το Άμστερνταμ αν είτε η διαθεσιμότητα ή η προσβασιμότητα ενός ή περισσότερων από αυτούς του παράγοντες μειωνόταν ή εξαφανιζόταν».

Τα τελευταία χρόνια το Άμστερνταμ προσπαθεί να αντιμετωπίσει το εντεινόμενο πρόβλημα του υπερτουρισμού, καθώς η πόλη καλείται να διαχειριστεί την αύξηση των επισκεπτών και την κακή συμπεριφορά των τουριστών.

Περίπου το 57% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα coffeeshops είναι μια σημαντική αιτία που τους έφερε στο Άμστερνταμ.

Την ίδια στιγμή, ένα 34% απάντησε ότι θα επισκέπτονταν το Άμστερνταμ λιγότερο συχνά αν δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν κάποιο coffeeshop, ενώ 11% δεν θα… ξαναπατούσε στην πόλη.

Μεταμορφώνοντας το Άμστερνταμ

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη τον Αύγουστο του 2019 ανάμεσα σε 1.100 διεθνείς επισκέπτες μεταξύ 18 και 35 ετών κατά την επίσκεψή τους στη διαβόητη Red Light District, της περιοχής με τα Κόκκινα Φανάρια, μιας περιοχής που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς από την 1η Απριλίου 2020, θα εφαρμοστεί μια δέσμη μέτρων με στόχο τον περιορισμό των ακραίων αντιδράσεων των τουριστών. Τα μέτρα προβλέπουν πρόστιμο ύψους 190 ευρώ, για όποιον παραβιάζει τους νέους κανονισμούς.

Σύμφωνα με την έρευνα της δημαρχίας, μόνο το 1% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι η γειτονιά με τα Κόκκινα Φανάρια, όπου οι ιερόδουλες εκθέτονται σε βιτρίνες, είναι ο βασικός λόγος της επίσκεψής τους στην πόλη.

Η Φέμκε θα επιχειρήσει απλώς να εφαρμόσει τη νομοθεσία που υπάρχει από το 1970 και να αντιμετωπίσει την αποδεκτή ανεκτικότητα που υπάρχει για τη διακίνηση και πώληση της κάνναβης, καθώς δεν υπάρχει κανένας νόμος που να επιτρέπει τόσο ευρεία και ελεύθερη χρήση. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει νόμος που να νομιμοποιεί τη πώληση και χρήση της ούτε για μικρές ποσότητες.ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.