HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Eύκολη συνταγή για τυρόπιτα

Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για στριφτή τυρόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη!

Δείτε αναλυτικά:

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:
  • 550 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
  • 220 γρ. Νερό
  • 15 γρ. Ξύδι
  • 4 κ.γ. Ελαιόλαδο
  • 10 γρ. Αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. Φέτα, τριμμένη
  • 500 γρ. Ανθότυρο, τριμμένο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Λάδι για το άλειμμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη: Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά ανακατεύοντας τα καλά. Προσθέτουμε το ξύδι, το λάδι και σε μικρές δόσεις το νερό.
2. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη ομοιόμορφη που να μη κολλάει στα τοιχώματα. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε οκτώ μπαλάκια των 100-110 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο ταψί και τα σκεπάζουμε με μια κάπως υγρή πετσέτα ή με μεμβράνη τροφίμων. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
3. Kόβουμε τη ζύμη μας σε 8 ίσια κομμάτια και στη συνέχεια ανοίγουμε ένα ένα ζυμαράκι με τη βοήθεια ενός λεπτού πλάστη μέχρι να γίνει λεπτό φύλλο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ κάθε φορά που χρειάζεται για να μη κολλήσει.
4. Όταν είναι έτοιμη, αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο όλη τη ζύμη και στη συνέχεια τοποθετούμε τη γέμιση, που έχουμε ετοιμάσει σε ένα μπολ, από το κέντρο του φύλλου και προς τα κάτω κατά μήκος του. Κλείνουμε λίγο τις δύο πλευρές αριστερά και δεξιά ώστε να μη φύγει η γέμιση.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντίσταση πάνω κάτω.
6. Τυλίγουμε σε ρολό, όχι πάρα πολύ σφιχτά, και τέλος πιάνουμε τις δύο άκρες και τις στρίβουμε ώστε να σχηματίσουμε ένα σαλιγκάρι..
7. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
8. Παίρνουμε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πίτες τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.
9. Ψήνουμε τις πίτες για 25 λεπτά.
10. Βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια