Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αλλάζουν όλα στο Facebook - Νέο δόγμα από τον ηγέτη της πλατφόρμας

O Mαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε πως η εταιρεία του θα προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές, σε ό,τι αφορά την ελεύθερη έκφραση και τις μεθόδους κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί η δημοφιλής πλατφόρμα Facebook, ακόμα και αν πρόκειται να υπάρξουν αντιδράσεις.

«Αυτή θα αποτελέσει μια νέα προσέγγιση και πρόκειται να τσατίσει πολύ κόσμο. Αλλά, ειλικρινά, η παλιά μας προσέγγιση επίσης εκνεύριζε πολύ κόσμο, οπότε γιατί να μη δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο;» είπε ο CEO του Facebook, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα σκοπός της εταιρείας του ήταν να μη γίνει κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «προσβλητικό».

«Καλούμαστε συνεχώς και με ραγδαία επιταχυνόμενο ρυθμό να λογοκρίνουμε υλικό ποικίλου περιεχομένου» είπε Ζάκερμπεργκ, ενώ αναγνώρισε ότι ευθύνη της εταιρείας του είναι να απαλλάξει την πλατφόρμα του από οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία και, γενικά, με τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, όπως εκδηλώσεις βίας, περιστατικά παιδικής κακοποίησης κ.ά.

«Θα κατεβάζουμε ό,τι μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ένα όριο, μια κόκκινη γραμμή» συμπλήρωσε ο επιχειρηματικός ηγέτης. Τέλος, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της κρυπτογράφησης, ένα θέμα για το οποίο έγινε πολλή συζήτηση κατά τους τελευταίους μήνες.


«Θέλουμε περισσότερη ιδιωτικότητα»

Πριν από δέκα χρόνια, ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, υποσχέθηκε πως θα μάθει κινέζικα. Τον επόμενο χρόνο ανακοίνωσε πως θα τρώει λιγότερο κρέας. Από τότε οι στόχοι που θέτει ο ιθύνων νους του Facebook για κάθε νέα χρονιά αναμένονται από τους θαυμαστές του με ανυπομονησία.

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά: «Παρότι ένιωθα χαρούμενος όταν έθετα τους στόχους της χρονιάς, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Αυτή τη δεκαετία θα επιχειρήσω να κάνω μια μακροπρόθεσμη εστίαση».

Μια νέα πρόκληση μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων έπειτα από μια πραγματικά ταραχώδη χρονιά. Αλλωστε, παρότι το Facebook συνεχίζει να κυριαρχεί στον χώρο ως μία από τις αγαπημένες συνήθειες των ανθρώπων ανά τον κόσμο, οι αριθμοί του μειώνονται. Οπως εκτιμάται, η πλατφόρμα του Facebook έχει σήμερα 15 εκατομμύρια λιγότερους χρήστες στις ΗΠΑ σήμερα από ό,τι το 2017.

Ο Ζάκερμπεργκ έχει αντιληφθεί πως ο κόσμος χρειάζεται μια αλλαγή και ότι χρειάζεται περισσότερο ιδιωτικότητα, αντί για δημόσια κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, είπε ότι το μέλλον ανήκει σε μια νέα ιδιωτική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.