HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Να ακυρώσω το ταξίδι μου λόγω κορωνοϊού;» -Το Lonely Planet συμβουλεύει

Η επιδημία του κορωνοϊού ανησυχεί τους πολίτες όλου του κόσμου και πολλοί εξ αυτών αναρωτιούνται εάν χρειάζεται να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τον ταξίδι τους.

Εάν είστε ένας από αυτούς, το Lonely Planet υποστηρίζει πως πρώτα θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλειά σας και η απόφασή σας θα πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα και όχι στον φόβο. Το δημοσίευμα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τα ταξίδια.

Ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγω;

Εκείνοι με τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης στον κορωνοϊό είναι άνθρωποι στην Κίνα ή εκείνοι που έχουν ταξιδέψει πρόσφατα εκεί. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και όσοι έρχονται σε επαφή με τον ιό κινδυνεύουν περισσότερο. Ατομα που έχουν επιστρέψει από την Κίνα πάνω από 14 ημέρες και είναι ασυμπτωματικά, δεν είναι μολυσμένα και δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Για να αποφευχθεί η μόλυνση, το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν επί του παρόντος να μην γίνονται ταξίδια στην Κίνα, εάν δεν είναι απόλυτα αναγκαίος, καθώς η χώρα είναι το επίκεντρο της επιδημίας και τη Νότια Κορέα, όπου οι πληγείσες περιοχές προσφέρουν περιορισμένη πρόσβαση στην κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Το CDC συνιστά προσοχή στα ταξίδια προς την Ιταλία, το Ιράν και την Ιαπωνία που η επιδημία κορωνοϊού κλιμακώθηκε. Οι ταξιδιώτες καλούντα να λαμβάνουν υπόψη τους τις σχετικές συμβουλές. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, 11 πόλεις στην περιοχή της Λομβαρδίας κοντά στο Μιλάνο βρίσκονται σε καραντίνα. Ωστόσο, κοντινές πόλεις όπως η Φλωρεντία θεωρούνται ακόμα ασφαλείς, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν έχει επηρεαστεί από το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Πού μπορώ να βρω ενημερωμένα ταξιδιωτικά στοιχεία σχετικά με τον κορωνοϊό;

Ανεξάρτητα από την τοποθεσία, είναι καλό οι ταξιδιώτες να συμβουλεύονται ιστοσελίδες της περιοχής και της χώρας που κατευθύνονται προκειμένου να ενημερωθούν για ακυρώσεις αλλά και να λάβουν σχετική πληροφόρηση. Το CDC ενημερώνει τακτικά τον ιστότοπό του με συστάσεις για ταξίδια, ενώ οι New York Times έχει έναν διαδραστικό χάρτη που παρακολουθεί την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο ΠΟΥ είναι ένας θησαυρός πληροφοριών που παρέχει τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση των περιπτώσεων κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο και απαντά στους ενδιαφερομένους που αναμένεται να ταξιδέψουν.

Πρέπει να ακυρώσω τα ταξιδιωτικά μου σχέδια λόγω κορωνοϊού;

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και ο προγραμματισμός ταξιδιών μπορεί για κάποιους να είναι δύσκολο. Οσοι έχετε κλείσει, ήδη, ταξίδι σε μια πληγείσα περιοχή, μπορείτε να ελέγξετε τις πολιτικές ακύρωσης για τις επερχόμενες κρατήσεις. Πολλές αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο διακόπτουν πτήσεις προς την Κίνα, όπως η United, Delta και η American οι οποίες αναστέλλουν τα ταξίδια στην περιοχή μέχρι τα τέλη Απριλίου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας σας σχετικά με τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις και το ενδεχόμενα να «κλείσετε» ξανά εισιτήρια.

Το CDC συνιστά στους ταξιδιώτες να αναθεωρήσουν τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια προς ή από τις ασιατικές χώρες. Η Διεθνής Ενωση Κρουαζιερόπλοιων, η οποία αντιπροσωπεύει το 90%, έχει βελτιώσει τα μέτρα ελέγχου για τους επιβάτες και ακυρώνει ή ανακατευθύνει εκδρομές με βάση την Ασία.

Να θυμάστε, ότι ένα ασφαλιστήριο με «ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία» εξασφαλίζει ότι οι ταξιδιώτες λαμβάνουν το 50-75% των προπληρωμένων εξόδων ταξιδιού σε περίπτωση που η ακύρωση δεν καλύπτεται από την στάνταρντ πολιτική.


Πηγή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια