HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μακρύγιαλος: Tο συλλαλητήριο κατά του ξενώνα προσφύγων (photo+video)

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μακρύγιαλο Πιερίας με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ξενώνα που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες ή μετανάστες στον Αη Γιάννη, δίπλα από το ομώνυμο εκκλησάκι της περιοχής και σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το κέντρο του χωριού.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Μιλώντας στο συλλαλητήριο ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής δικηγόρος Τάσος Γιακουμής, επισήμανε ότι γίνονται νομικές ενέργειες προκειμένου να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόθεση. Χαρακτήρισε ως απόλυτα υπεύθυνο για την κατάσταση τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, αλλά και την Πολιτεία που όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν ανέλαβε την παραμικρή δέσμευση για να ανακόψει όλες αυτές τις παράνομες κινήσεις και ενέργειες του λαθρο-εποικισμού της πατρίδας».



Ο ίδιος αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική χροιά στις αντιδράσεις, επισημαίνοντας «είμαστε μόνο πατριώτες και βρισκόμαστε εδώ μόνο για την πατρίδα και την ελληνική σημαία».

Μιλώντας στο συλλαλητήριο ο πατέρας Γεώργιος εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου έκανε λόγο για μία ευρύτερη περιοχή που έχει βαθιά θρησκευτική ιστορία και προειδοποίησε πώς σε περίπτωση που υλοποιηθεί ο ξενώνας, το εκκλησάκι του Άη Γιάννη «θα είναι το πρώτο που θα καταστραφεί».



«Το θρησκευτικό μας συναίσθημα δεν πρέπει να εκλείψει γιατί αν καταστραφούν οι εκκλησίες μας, τα ιερά μας κειμήλια και τα μνημεία δεν θα έχουμε τίποτα και όταν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν κακό σε δικά τους παιδάκια, τι θα κάνουν τα δικά μας τα παιδιά; Πρέπει πάση θυσία να το αποτρέψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Στην εκδήλωση μίλησε η δημοσιογράφος Μαρία Νικολαΐδου με μεσολάβηση της οποίας, ένας κάτοικος Λέσβου με καταγωγή από πόλη της Μακεδονίας, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση, επισημαίνοντας τι γίνεται τα τελευταία χρόνια με το προσφυγικό, στο νησί που κατοικεί και προειδοποιώντας πως το ίδιο μπορεί να γίνει και στο Μακρύγιαλο.

Από την πλευρά του ο απόστρατος αξιωματικός Χαράλαμπος Παπουλίδης ο οποίος υπηρέτησε όπως είπε σε πολλές εμπόλεμες περιοχές και σε ισλαμικά κράτη έκανε λόγο για λαούς που έχουν πολύ μεγάλες πολιτισμικές διαφορές με τους Έλληνες και που δεν πρόκειται πότε να προσαρμοστούν στα δικά μας δεδομένα.



«Δεν υπάρχει προσφυγικό. Εδώ μιλάμε για εποικισμό για αλλοίωση πληθυσμού. Να απολαύσουμε τις ΜΚΟ.. αυτές είναι το πρόβλημα» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί πώς για το συλλαλητήριο είχε απευθυνθεί κάλεσμα σε όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, ενώ το παρών έδωσε, χωρίς να πάρει το λόγο, ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μακρυγιάλου Πάρις Αναστασιάδης.


Πηγή: GrTimes.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια