HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Tα νοσοκομεία αναφοράς για κορονοϊό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα

Ο κορονοϊός… σαρώνει ολόκληρο τον κόσμο και εξαπλώνεται συνεχώς πλέον και στην Ευρώπη, ενώ διαγνώστηκε ήδη και το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα.

Κρούσματα κορονοϊού υπάρχουν, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με τους… απαισιόδοξους που επέμεναν πως είναι θέμα χρόνου να έχουμε κρούσμα και στην χώρα μας, να επιβεβαιώνονται. Τι θα πρέπει να ξέρετε για τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

Ο κορονοϊός και τα νοσοκομεία αναφοράς

Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό είναι τα δεκατρία (13) υγειονομικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, τα οποία ορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Τα 13 νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διαθέτουν εξειδικευμένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να αντιμετωπίσουν κρούσματα, ή ύποπτα κρούσματα του κορονοϊού.

Ως “αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς”, ορίζεται το νοσοκομείο που βρίσκεται σε ετοιμότητα να υποδεχθεί περιστατικά του κορονοϊού, όταν το “βασικό νοσοκομείο αναφοράς”, θα εμφανίζει πληρότητα.

Κορονοϊός : Ποια είναι τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και τα αναπληρωματικά τους
Αναλυτικά, τα νοσοκομεία της χώρας που έχουν οριστεί ως “νοσοκομεία αναφοράς” ανά Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε ετοιμότητα ως “αναπληρωματικά”, είναι τα εξής:

1η ΥΠΕ:

Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»,

Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

2η ΥΠΕ:

Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν»,

Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο».

3η και 4η ΥΠΕ:

Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ,

Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης,

ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

5η ΥΠΕ:

Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας,

Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας.

6η ΥΠΕ:

Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,

Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων.

7η ΥΠΕ:

Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου,

Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Νοσοκομεία αναφοράς: Θάλαμος αρνητικής πίεσης σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια
Στα παραπάνω νοσοκομεία έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας, αλλά και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ που πραγματοποιούν τις διακομιδές, έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

«Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια