Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσαν την Κυριακή 1 Μαρτίου τα Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Την 1η Μαρτίου του 2000 τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», με πρωτοβουλία του τότε Μητροπολίτη Κίτρους Σεβασμιωτάτου κ. Αγαθονίκου  άρχισαν να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία της Πιερίας,  ως ένας κοινωνικός και φιλανθρωπικός θεσμός.

          Σήμερα τα Καθημερινά Συσσίτια αποτελούν από τις σημαντικότερες διακονίες της τοπικής Εκκλησίας προσφέροντας καθημερινά σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς περίπου 500 μερίδες φαγητού, με την καθοριστική συνδρομή ενός στρατού αγάπης εθελοντών και εθελοντριών. Έχουν τιμηθεί για το έργο τους πολλές φορές από διάφορους φορείς, με σημαντικότερη στιγμή τη βράβευση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

          Στο Συσσίτιο που στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο, υπό την επίβλεψη των υπευθύνων ιερέων, Πρωτοπρ. π. Βασιλείου Τορτοπίδη, π. Ευάγγελου Πουλατσίδη, π. Κυριάκου Κοκελίδη, π. Βασιλείου Γκαντά και τη συνδρομή δεκάδων εθελοντριών – εθελοντών ετοιμάζονται οι μερίδες φαγητού, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονται, για πρακτικούς λόγους, στους Ιερούς Ναούς της πόλης και από εκεί παραλαμβάνουν το φαγητό οι δικαιούχοι.


           Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν πρωτοβουλίας και συντονισμένων ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου έχει ολοκληρωθεί η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του Συσσιτίου, μέσω προγράμματος LEADER ενώ σύντομα ξεκινά και η υλοποίηση του νέου έργου που εγκρίθηκε πρόσφατα στο νέο τοπικό πρόγραμμα CLLD-LEADER και το οποίο αφορά την  προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, με σκοπό την ανάπτυξη του φιλανθρωπικού και κοινωνικού αυτού έργου, κάτι που ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

          Η λειτουργία του Συσσιτίου υποστηρίζεται από τις τοπικές Αρχές, τους φορείς και πολλούς αφανείς ευεργέτες και δωρητές που αναγνωρίζουν το σημαντικό αυτό φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

          «Η συγκεκριμένη καθημερινή μαρτυρία αγάπης εδώ και είκοσι συναπτά έτη» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος «θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί δίχως τη βοήθεια και συμβολή των τοπικών αρχών και φορέων, των κληρικών, των δωρητών και όλων των εθελοντών, τους οποίους ευχαριστούμε εγκάρδια. Είναι αξιοθαύμαστη η προθυμία όλων, οι οποίοι με τη βοήθεια του Θεού, εργάζονται με πλήρη υπευθυνότητα σε αυτό το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Η  πολύτιμη αρωγή όλων μας συγκινεί βαθύτατα και μας προσφέρει την απαραίτητη ηθική τόνωση για να συνεχίσουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια προς όφελος των  απόρων και ανήμπορων να αυτοεξυπηρετηθούν συνανθρώπων μας».

          Η Εικοσαετής επέτειος λειτουργίας των Συσσιτίων συμπίπτει με τη συμπλήρωση έξι ετών από την επισκοπική χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου (1-3-2014).
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.