Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Απόρρητες αναφορές της ΕΥΠ: Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκονται 1.000 Τούρκοι κομάντο στα σύνορα

Τον τρόπο αντίδρασης των 1.000 Τούρκων κομάντο που έχουν σταλεί από την Άγκυρα στα σύνορα του Έβρου προσπαθεί να προβλέψει η ελληνική πλευρά και αυτό ήταν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του απόρρητες αναφορές από τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέων (που ως γνωστός υπάγεται πλέον απευθείας στον πρωθυπουργό) καθώς επίσης και από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για το πού το πάνε οι γείτονές μας με την ένταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι πως ο ρόλος των 1.000 Τούρκων κομάντο που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων είναι να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υποχώρησης των μεταναστών προς την ενδοχώρα. Μάλιστα οι αναφορές της Ε.Υ.Π. επισημαίνουν ότι ετοιμάζονται να κινηθούν με ταχύπλοα σκάφη κατά μήκος του ποταμού Έβρου προκειμένου να εμποδίσουν τις επαναπροωθήσεις. Μάλιστα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει, στην έσχατη λύση δεν θα πρέπει να διστάσουν να πνίξουν μετανάστες στο ποτάμι έτσι ώστε να αποτραπεί ο μαζική οπισθοχώρηση στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Απέναντί τους, στην ελληνική πλευρά έχουν παραταχθεί μονάδες των ΕΚΑΜ που έχουν σταλεί από την Αθήνα καθώς στην παρούσα φάση δεν κρίνεται σκόπιμο να εμφανιστεί περαιτέρω στρατός καθώς στην άμυνα συνδράμουν πάνω από 30 διμοιρίες των ΜΑΤ και 10 ομάδες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Ελληνικής Αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας θα αλλάζουν κάθε 10 με 15 ημέρες.


Γ. Σαρρής

Πηγή: newsbeast


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.