Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 12 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

12 Μαρτίου

Γεγονότα

1954-Σε μία ιστορική συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Κατερίνης αποφασίζει την ύδρευση της πόλης με σωλήνες από χυτοσίδηρο και όχι από αμίαντο. (Μακεδονικός Αγών, 14-3-1954, σελ. 1.)

1961-Αναδείχθηκαν τα νέα διοικητικά συμβούλια στα σωματεία Οδοκαθαριστών Κατερίνης (πρόεδρος ο Ιάκωβος Κεσόπουλος), Καρραγωγέων Κατερίνης (πρόεδρος ο Γεώργιος Σινωπίδης) και Αρτεργατών Κατερίνης (πρόεδρος ο Νικόλαος Μπουτόλας). (Μακεδονικός Αγών, 12-3-1961, σελ. 4)

1983-Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πιερίας όρισε νέο διευθυντή τον οικονομολόγο Σωτήρη Γκούνα. (Νέα Εποχή, 12-3-1983, σελ. 1)

2017-Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης λαμβάνει μέρος στους πρώτους διασυλλογικούς αγώνες του 2017, με αποστολή 32 αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι, υπό τις οδηγίες των προπονητών Γ.Μπικογιάννη και Κ. Φυτοπούλου, συμμετείχαν σε 11 αγωνίσματα και πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, κατακτώντας συνολικά 10 μετάλλια (2 χρυσά, 6 αργυρά και 2 χάλκινα). Οι αγώνες γίνονται στη Λίμνη της Καστοριάς.

Χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο κατέκτησαν οι:
1)         Τσιαλός Δημήτρης –Νάστος Σωτήρης -Καριπίδης Σάββας - Γραμματόσης Νίκος στο αγώνισμα τετράκωπος  παίδων.
2)       Μπούσιου Ελένη στο αγώνισμα  σκιφ κορασίδων 12-14 ετών.
Αργυρό μετάλλιο τερματίζοντας στη 2η θέση κατέκτησαν οι:
1)      Νικολαΐδου Δέσποινα - Δανά Ζωή στο διπλό σκιφ γυναικών
2)      Κούρτη Κατερίνα – Τσαρούχα Μαρία στο διπλό σκιφ κορασίδων
3)      Ντέηβι Κωνσταντίνος στο αγώνισμα σκιφ παίδων 12-14 ετών.
4)      Κυριακίδου Κωνσταντίνα- Δανά Ζωή –Κούρτη Κατερίνα - Κωστοπούλου Κατερίνα στο αγώνισμα τετράκωπος νεανίδων.
5)      Νάστος Σωτήρης και Καριπίδης Σάββας στο διπλό σκιφ παίδων.
6)      Χατζησαββίδης Χρήστος στο αγώνισμα σκιφ εφήβων
Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι :
1)      Σινοπίδου Μαρία στο αγώνισμα σκιφ κορασίδων12-14 ετών
2)      Καριπίδου Βασιλική-Κοκκινοπλίτη Χριστίνα- Καρπούζα Κυριακή- Χατζησαββίδου Δήμητρα στο τετραπλό σκιφ κορασίδων

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα, 12-3-2018, διαθέσιμο στο σύνδεσμο:

2019-Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρίτσας αναλαμβάνει ο Γιώργος Τζικακόλιας, έπειτα από τη διαγραφή του Στέργιου Πατρή από τον συνδυασμό «Ολύμπια Συμμαχία».

Έφυγαν


2014-Πεθαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, Αθανάσιος Στυλιανίδης.


Έγιναν κι αυτά


1969-Εκδικάζεται από το τριμελές Πλημμελειοδικείο της Κατερίνης η υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας τριών ποδοσφαιριστών του Πιερικού (Φελεκίδης, Παπαδόπουλος, Φουλίδης)  από επιχειρηματία της ομάδας των Τρικάλων, για την οποία καταδικάστηκε ο τελευταίος. (Νέα Εποχή,  22-3-1969, σελ. 4)

Δημόπουλος Γιάννης
1977-Το Τελωνείο της Κατερίνης προάγεται σε Α΄  Τάξεως έπειτα από ενέργειες του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Δημόπουλου. (Ολύμπιον Βήμα, 12-3-1977, σελ. 1.)

1983-Εγκαινιάζεται η λέσχη του χορευτικού τμήματος της Εστίας Πιερίδων Μουσών. (Νέα Εποχή, 12-3-1983, σελ. 1)






Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.