Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Δέκα τροφές για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνη Β12

Εάν έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας, να ξεχνάει, να είναι άκεφος, να έχει αστάθεια, να έχει μουδιάσματα στα άκρα, να δυσκολεύεται να διώξει κιλά, αφού έχει συχνά την ανάγκη για γλυκό, ή να μην έχει την αντοχή και την ενέργεια που είχε, τότε είναι πιθανό να ανήκετε στο περίπου 10-12% των Ευρωπαίων, οι οποίοι έχουν έλλειψη βιταμίνης Β12.

Η βιταμίνη Β12, η αλλιώς, κοβαλαμίνη, είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των ερυθρών κυττάρων, για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Η χρόνια έλλειψη, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, καθώς το DNA, δεν αναπαράγεται σωστά, αλλά και εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου όπως άνοια, Αλτσχάιμερ, απώλεια μνήμης.

Επίσης, επειδή η βιταμίνη Β12 απαιτείται για τη σύνθεση ενός νευροδιαβιβαστή, που σχετίζεται με τη ρύθμιση της διάθεσης, η μακροχρόνια έλλειψή της, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

Με την πρόσληψη της βιταμίνης αυτής, αμέσως βελτιώνεται η διάθεση και η ψυχολογία. Αυτή η ενίσχυση του οργανισμού, μπορεί να επιτευχθεί με φυσικό τρόπο από τις τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β12 και αυτές είναι:

1. Βόειο συκώτι
2. Σαρδέλες
3. Σκουμπρί
4. Αρνί
5. Σολωμός (όχι ιχθυοκαλλιέργειας)
6. Διατροφική μαγιά (τη βρίσκετε στα καταστήματα βιολογικών τροφίμων)
7. Φέτα
8. Βοδινό κρέας (χορτοφαγικής εκτροφής)
9. Τυρί τύπου Cottage
10. Αυγά

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα της βιταμίνης Β12, σε συνδυασμό με κάποιους άλλους δείκτες, μετά από υπόδειξη του γιατρού σας και αν χρειαστείτε ενίσχυση, πέρα της διατροφής, υπάρχουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12 για να καλύψετε τον οργανισμό σας.Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.