HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δέκα τροφές για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνη Β12

Εάν έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας, να ξεχνάει, να είναι άκεφος, να έχει αστάθεια, να έχει μουδιάσματα στα άκρα, να δυσκολεύεται να διώξει κιλά, αφού έχει συχνά την ανάγκη για γλυκό, ή να μην έχει την αντοχή και την ενέργεια που είχε, τότε είναι πιθανό να ανήκετε στο περίπου 10-12% των Ευρωπαίων, οι οποίοι έχουν έλλειψη βιταμίνης Β12.

Η βιταμίνη Β12, η αλλιώς, κοβαλαμίνη, είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των ερυθρών κυττάρων, για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Η χρόνια έλλειψη, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, καθώς το DNA, δεν αναπαράγεται σωστά, αλλά και εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου όπως άνοια, Αλτσχάιμερ, απώλεια μνήμης.

Επίσης, επειδή η βιταμίνη Β12 απαιτείται για τη σύνθεση ενός νευροδιαβιβαστή, που σχετίζεται με τη ρύθμιση της διάθεσης, η μακροχρόνια έλλειψή της, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

Με την πρόσληψη της βιταμίνης αυτής, αμέσως βελτιώνεται η διάθεση και η ψυχολογία. Αυτή η ενίσχυση του οργανισμού, μπορεί να επιτευχθεί με φυσικό τρόπο από τις τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β12 και αυτές είναι:

1. Βόειο συκώτι
2. Σαρδέλες
3. Σκουμπρί
4. Αρνί
5. Σολωμός (όχι ιχθυοκαλλιέργειας)
6. Διατροφική μαγιά (τη βρίσκετε στα καταστήματα βιολογικών τροφίμων)
7. Φέτα
8. Βοδινό κρέας (χορτοφαγικής εκτροφής)
9. Τυρί τύπου Cottage
10. Αυγά

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα της βιταμίνης Β12, σε συνδυασμό με κάποιους άλλους δείκτες, μετά από υπόδειξη του γιατρού σας και αν χρειαστείτε ενίσχυση, πέρα της διατροφής, υπάρχουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12 για να καλύψετε τον οργανισμό σας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια