Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τουρκικό καψώνι σε 13 Έλληνες φορτηγατζήδες

Μεγάλη ταλαιπωρία βιώνουν 13 Έλληνες αυτοκινητιστές που βρίσκονται από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ -Τουρκίας και συγκεκριμένα στην πόλη Ζάχο του Ιρακινού Κουρδιστάν σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει το Newspost.gr

Στους συμπατριώτες μας, οι οποίοι εργάζονται στον τομέα των μεταφορών απαγορεύτηκε η διέλευση των συνόρων από τις τουρκικές αρχές με το πρόσχημα του ελέγχου μετάδοσης του κορωνοϊού, την ώρα που οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία βρίσκονται σε τεντωμένο σκηνή λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος και της έντασης που επικρατεί στον Έβρο.

Οι Έλληνες οδηγοί βαρέων φορτηγών ζήτησαν από τις τουρκικές αρχές να υποβληθούν σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν τον ιό που μετρά πάνω από 100.000 κρούσματα και 3500 θανάτους παγκοσμίως, ωστόσο το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό.

«Πάνω από μία εβδομάδα οι Τούρκοι δεν αφήνουν να περάσουν τα ελληνικά φορτηγά στην Τουρκία. Στην αρχή μας είπαν ότι η απαγόρευση είναι λόγω κορωνοϊού. Τα δικά τους φορτηγά όμως και τα ΙΧ τα αφήνουν», αναφέρει στο Newpost o Γιώργος Χουτουριάδης, που είναι ένας από τους 13 εγκλωβισμένους Έλληνες οδηγούς στο συνοριακό πέρασμα του Ιράκ.

Μετά από μία εβδομάδα οι οδηγοί έχουν ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα. «Μας έχουν τελειώσει τα τρόφιμα και το νερό. Οι οικονομικές πηγές έχουν εξαντληθεί, αφού φορτηγά κάθονται. Τα σπίτια μας εμείς τα συντηρούμε. Είναι σαν να μην πηγαίνουμε στη δουλειά. Περιμένουμε πότε η τουρκική πλευρά θα ανοίξει τα σύνορα, γιατί έχουμε έξοδα. Δεν γίνεται να μην δουλεύουμε. Δεν μπορούμε να βρούμε καμία άκρη με την τουρκική πλευρά», σημειώνει ο Θεσσαλονικιός μεταφορέας.

Οι αυτοκινητιστές απευθύνθηκαν στις ελληνικές αρχές, ωστόσο καμία λύση δεν φάνηκε στον ορίζοντα. «Έχουμε μιλήσει με την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα και στο ελληνικό προξενείο του Αρμπίλ. Μας είπαν, ότι περιμένουν εξελίξεις. Αλλά ακόμα δεν μας έχουν πει συγκεκριμένα πράγματα για το τι πρόκειται να γίνει.

Το πρωί της Παρασκευής (6-3-20) στείλαμε mail στο Υπουργείο Μεταφορών και στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά δεν πήραμε απάντηση», επισημαίνει ο Γιώργος Χουτουριάδης, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους 12 συμπατριώτες μας περιμένουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή τους στην Ελλάδα.


Πηγή: Newspost.gr


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.