HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η συγκλονιστική φωτογραφία ενός ιατρού μετά από 13 ώρες μάχη με τον κορωνοϊό

Οι «ήρωες» της εποχής μας, οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής. Αυτό είναι οι ιατροί εν καιρώ κορωνοϊού και μια φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν ιατρό έπειτα από 13 ώρες στο νοσοκομείο το αποδεικνύει.

«Δεν αγαπάω τις σέλφι» γράφει ο Ιταλός γιατρός Νικόλα Σγκάρμπι από τη Μόντενα της Ιταλίας, στην λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία που ο ίδιος δημοσίευσε στο Facebook, ύστερα από 13 ώρες βάρδιας στο νοσοκομείο.

Τα εμφανή σημάδια στο πρόσωπό του μαρτυρούσαν τις προσπάθειές του, όπως και πολλών ακόμα γιατρών και νοσοκόμων στη γειτονική χώρα, να σώσουν και να φροντίσουν όσους περισσότερους ασθενείς μπορούν, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Η φωτογραφία έχει ξεπεράσει τα 200 χιλιάδες like, από ανθρώπους που τον ευχαριστούν για τις υπηρεσίες του και τον αποκαλούν «ήρωα» -ο ίδιος, ωστόσο, δε δέχεται αυτόν τον χαρακτηρισμό. «Είμαι απλά ένα άνθρωπος που αγαπά τη δουλειά του» λέει.


Ο Νικόλα Σγκάρμπι γράφει:

«Δεν αγαπάω τις σέλφι. Χθες, όμως, αυτή τη φωτογραφία έπρεπε να τη βγάλω. Ύστερα από 13 ώρες στην Εντατική Θεραπεία, αφού έβγαλα όλα τα μέτρα ασφαλείας, έβγαλα αυτή τη σέλφι. Δεν είμαι και δεν αισθάνομαι ήρωας. Είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, που αγαπά τη δουλειά του και, τώρα όπως ποτέ άλλοτε, είμαι περήφανος που κάνω τη δουλειά μου, δίνοντας όλο μου το είναι στην πρώτη γραμμή, μαζί με άλλους υπέροχους ανθρώπους (γιατρούς, νοσοκόμους, τεχνικούς, υπεύθυνους καθαριότητας). Γι’ αυτό, δε με νοιάζουν οι τόσες ώρες δουλειάς, τα σημάδια πάνω μου, τον πόνο στη μέση, η κούραση, τα γεύματα που δεν τρώω και πολλά ακόμα. Όλα αυτά θα περάσουν. Θα περάσουν και χάρη σε εσάς, στην προσπάθειά σας και στις θυσίες σας. Θα περάσουν αν είμαστε όλοι ενωμένοι σε μια μια μοναδική, ομαδική προσπάθεια. Μην τα παρατάτε. Ποτέ».


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια